загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чому не можна пити мінералку

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Лiкувальну мiнеральну воду не можна пити безконтрольно, особливо, якщо є якi-небудь захворювання шлунково-кишкового тракту, печiнки або нирок, пiдшлункової залози.

-Спектр застосування мiнеральних лiкувальних вод дуже широкий, але без консультацiї з гастроентерологом або дiєтологом – не зловживайте, – член Асоцiацiї фiзiотерапевтiв i курортологiв, заслужений лiкар України Володимир Мельник розповів poradnykzhinky.com.

Фахiвцi розрiзняють мiнеральну воду природного походження i мiнералiзовану, тобто отриману штучним шляхом. Для лiкування ж використовують тiльки природнi води, що видобуваються безпосередньо з свердловин i джерел. Вони мiстять пiдвищену концентрацiю мiнеральних компонентiв (солей) i органiчних речовин. Велику роль вiдiграють i бiологiчно-активнi речовини, у першу чергу йод, бром, фтор, залiзо, миш’як. У результатi така вода має специфiчнi хiмiчнi та фiзичнi складники i позитивно впливає на людський  органiзм. I навiть розлита у пляшки протягом багатьох мiсяцiв не втрачає
своїх цiлющих властивостей.

Найбiльшу лiкувальну дiю мають води iз солями натрiю, кальцiю, магнiю гiдрокарбонату.

– Асортимент мiнеральних вод на полицях магазинiв вражає. Чи можна ними лiкуватися?

– Мiнералiзованi води роблять шляхом додавання чистих нейтральних солей i газу в звичайну питну воду, у тих же пропорцiях, що i в натуральному еквiвалентi. I хоча на смак така вода майже не вiдрiзняється вiд природної, нею можна тiльки вгамовувати спрагу. Лiкувального ефекту вона не має.

– А не шкiдливо здоровiй людинi пити мiнеральну воду?

– Абсолютно здоровiй людинi для профiлактики достатньо випивати перед їдою по пiвсклянки природної столової або столово-лiкувальної мiнеральної води. Але якщо є хоч найменшi проблеми зі шлунком, про склянку холодної мiнералки, та ще й з газом, краще забути. Можна пити лише вiдстояну воду, пiдiгрiту на водянiй банi до температури тiла (36-38 градусiв).

Ну i важливо при лiкуваннi мiнеральною водою зменшити у своєму рацiонi будь-якi рiдини – суп, чай, компот. Особливо при гiпертонiї та iнших захворюваннях серцево-судинної системи i нирок. I в жодному разі не можна вживати алкоголь, навiть у виглядi пива. Пити лiкувальну мiнеральну воду можна не бiльше як мiсяць, а повторний курс проводити не ранiше, нiж через пiвроку.

 

Джерело:
До списку новин