загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Музей Івана Гончара запрошує на курси писанкартсва

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Писанка поряд з паскою є головним та невід’ємним атрибутом свята Великодня, що символізує воскресіння життя, весняне пробудження природи та продовження роду.

Писанки освячували в церкві та дарували на Великдень, щоб побажати здоров’я, злагоди, їх розписували на гарний урожай, для захисту дому та господарства, дівчата дарували писанки парубкам, яким бажали висловити свою симпатію, жінки, які хотіли народити дитину, розписували писанки особливими орнаментами і дарували на Великдень малим дітям, писанками також поминали померлих. В кожному регіоні України побутувала традиція розписування писанок, проте кожна місцевість, а іноді і кожне село мали свої унікальні особливості і традиції не лише у виборі орнаментальних мотивів, а й у розміщенні елементів та забарвленні яєць. Сьогодні ці традиції не втрачають своє сили. Розписана за традиціями писанка дає можливість втілити і передати молитви і побажання.

Національний центр народної культури “Музей Івана Гончара” до Великодніх свят запрошує усіх охочих навчитися розписувати писанки, дізнатися зміст закодованих символів, опанувати регіональні особливості, традиційну орнаментику та колорит. Кожен тиждень протягом Великого посту буде присвячений розпису писанок певного регіону. Можливо Ви напишете саме таку писанку, яку Ваша прабабуся колись писала до Великодня.

Опанувати унікальну давню технологію до запомогою свічки, воску та писачка зможе кожен протягом одного майстер-класу, взяти участь у якому можна усією родиною або індивідуально. Запрошуємо групи школярів та студентів, а також дітей, віком від 5 років.

Вартість участі у майстер-класі  – 100 грн. (у вартість входять усі необхідні матеріали, а також можливість огляду музейної експозиції та виставок).

Кількість учнів в одній групі: 10-15 осіб

 
Джерело:
До списку новин