загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Природна аптека Івана Оліфіра

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Іван Оліфір із Борзни – не лише геніальний раціоналізатор та винахідник (читайте «Борзнянський раціоналізатор міркує над «третім колесом»» у № 15 газети), але й доволі непоганий травник-самоучка. З того часу, як Іван Борисович почав вживати зроблені ним відвари з трав, у чоловіка додалося життєвої енергії, він майже перестав хворіти, змінилося навіть світосприйняття. Рецептами природного здоров’я Іван Оліфір радо ділиться з читачами «Чернігівщини».chernihiv-post.net

В молодості він і подумати не міг, що колись збиратиме трави. Граніт науки Іван Борисович гриз у столичній сільськогосподарській академії, здобув спеціальність інженера лісового господарства і все свідоме життя пропрацював у лісі. Коли ж вийшов на пенсію, то до вже втіленого в життя хобі з раціоналізації бензинових двигунів і їх переробки на дизельні, додалося ще й захоплення травами. Першим, що Іван Борисович спробував вживати замість звичайного чаю – цвіт конюшини.

«Ми ходимо по фармації, самі того не розуміючи, – каже чоловік. – Не помічаємо здоров’я у нас під ногами. Коли я вперше зібрав і насушив цвіт конюшини лугової, то моя дружина спочатку скептично поставилася до експерименту. Проте, скуштувавши, вже наступного року сама попросила, щоб я ще насушив».

За словами Івана Оліфіра, сушену конюшину вживають для профілактики пухлин. Окрім лугової конюшини, травник-самоучка заготовляє цвіт липи, м’яту, ехінацею…

«Ехінацея – це український женьшень, наш природний енергетик, – пояснює Іван Борисович. – До приготування напоїв кожен підходить індивідуально: хочеш більше сили – додавай ехінацею, хочеш заспокоїтися – м’яту, – продовжує чоловік. – Якщо у вас застуда – вживайте соснові бруньки. Їх, до речі, у травні, на Миколи, збирають. Переваріть з цукром, відцідіть і, якщо у вас застуджені бронхи, додавайте ложку сиропу в чай. Можна такий напій вживати і для профілактики».

Має борзнянський травник і рецепти природних ліків від сечокам’яних хвороб.

«Посушіть і дрібно покришіть річний пагін груші. Цей пагін залийте кип’ятком, вийде напій рубінового кольору. Він дуже помічний при сечокам’яних хворобах, – ділиться Іван Борисович. – Обов’язково пийте і заготовляйте березовий сік. Пийте його навіть через силу. Ваші часті походи до вітру і будуть справжніми вимиваючими процедурами».

Якщо ж у людини проблеми з гайморовими пазухами або ж просто нежить, Іван Оліфір рекомендує пити чай із сушеного цвіту чорної бузини.

«Тільки пам’ятайте, що цей напій не профілактичний, а лікувальний!» – застерігає травник.

Чоловікам же Іван Борисович рекомендує вживати побільше сирого гарбузового насіння. Каже, олії, що є в насінні гарбуза, помічні при простатиті. А взагалі травник рекомендує всім не чекати, доки прийде хвороба, а активно протистояти їй. Сам він щодня проходить пішки щонайменше 10 кілометрів – тренує опорно-руховий апарат і серце.

Джерело:
До списку новин