загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям по-новому перерахують борги за комуналку і по кредитах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

В Україні хочуть змінити штрафи за несплату по комуналці і прострочені кредити.

У Верховній Раді з'явився законопроект №6140, який прописує кілька нововведень. По-перше, пропонується заборонити нараховувати штрафи, якщо споживачеві призначено субсидію. По-друге, встановлюється максимальний розмір пені (0,01% від суми заборгованості в день, але не більше 50% суми боргу).

По-третє, в разі прийняття законопроекту, закон «Про банки і банківську діяльність» доповнять нормою про те, що максимальний розмір несплати за кредитним договором не може перевищувати 50% від суми залишку кредитних коштів, які підлягають поверненню за договором, без урахування відсотків за користування кредитом.

У пояснювальній записці зазначено, що в нинішніх реаліях українці тільки зубожіють, тоді як комунальники і кредитно-фінансові установи заробляють понад прибуток на бідних українців. Причому, ситуація досягла таких масштабів, що потрібно термінове державне втручання.

За даними Держстату, в грудні 2016 року середньостатистичний українець отримав платіжку в 1,56 тис. грн., Що, по суті, відповідало тогочасній мінімальній зарплаті. Рахунки, в порівнянні з груднем 2015 року, виросли на 80,3%.

При цьому рівень оплати за комуналку залишається вкрай низьким. У тому ж грудні оплачено тільки 63,8% рахунків. Населення заборгувало 15,4 млрд. грн. А це 2,5% усіх доходів держбюджету України за минулий рік.

В результаті у боржників вистачає грошей хіба що на штрафи, а заборгованість і далі зростає як снігова куля, затверджується в пояснювальній записці.

 

Джерело:
До списку новин