загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як полюбити себе і своє тіло

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Часто нам, жінкам, здається, що причиною всіх наших вигаданих проблем є наше недосконале тіло. Ми не задоволені своїми формами, своїми зморшками, опуклим животом. Ми з упевненістю вважаємо, що всі навколишні бачать у нас ті самі недоліки, які приписуємо ми собі. beregunya.com.ua

Ми все своє свідоме життя ведемо боротьбу із зайвими кілограмами, з першими ознаками старіння. З одного боку, можна тільки похвалити нас за таку завзятість, за таку силу волі в цій постійній нерівній боротьбі. З іншого боку, на те вона і боротьба, що безслідно не проходить. Вона залишає на нашій зовнішності свій незгладимий слід. Дивишся і бачиш – ось пишна красуня перетворюється на змучену дієтами жінку з погаслим поглядом. Звідкись з’являється злість, дратівливість, а іноді навіть агресивність.

Так може, настав час зупинитися і задуматися, що ж ми робимо?

Далеко не всім від природи дано модельна зовнішність, так чи варто мучити себе щоденними тортурами. Я не закликаю, не дбати про своє тіло, зовнішність і здоров’я. Тільки в усьому повинен бути здоровий глузд, потрібно відповідати самій собі. Іноді ми застосовуємо до себе занадто завищені вимоги, настільки завищені, що доводиться вдаватися до допомоги психотерапевта. Так от, любі мої жінки, може, варто почати роботу над своєю зовнішністю з того, щоб попрацювати над вимогами до себе, коханої, перш, ніж виснажувати своє тіло?

Внутрішні установки

Задамо собі просте запитання: звідки беруться наші завищені вимоги до себе? Перш за все, відповідь потрібно шукати в глибокому дитинстві, коли ти чимось відрізнялася від якоїсь красивої дівчинки в групі. За нею бігали хлопчики, запрошували її у свої компанії, а тебе ігнорували або, того гірше, щось образливе сказали про твоїй зовнішності. І ось з’являються перші комплекси, ти вже починаєш соромитися своєї зовнішності, своїх пухких щічок. Вдома мама випадково кине своєї дорослішаючої дівчинку, що у неї дуже маленькі груди, і зовнішність так собі, що чоловіків доведеться залучати зовсім не жіночими принадами. І ось ще один комплекс додається до молодої дівочої голові, можливо, він залишиться на все наше життя. Коли-то Агата Крісті сказала: «Якщо дівчинці до п’яти років зуміли переконати, що вона королева, після п’яти вона вселить це всьому світу». Чудові слова, чи не правда?

Спробуємо разом позбутися нав’язаних нам установок і спробуємо виробити свої особисті цінності.

Для початку візьми аркуш паперу, ручку і усамітнися в кімнаті. Розслабся, і добре подумай, що тебе не влаштовує в твоїй зовнішності? Важливо, щоб ти описала максимально точно і свої вимоги, і те, що ти не отримуєш від життя, не відповідаючи цим вимогам. Наприклад, ти напишеш, що при вазі в 100 кг. ти не зможеш сподобатися хлопцеві, і, як результат, ти можеш залишитися самотньою і бездітною. Таким методом опиши всі свої пред’явлені вимоги.

Що ж нам робити? Як змінити свої усталені внутрішні установки?

Після кожної такої установки вкажи автора цієї установки. Наприклад, про те, що у тебе маленькі груди, тобі вперше сказала мама. Про те, що у тебе малосимпатична зовнішність, тобі розповіла «найкраща подруга і т. д.

А ось тепер оціни ці проблеми з висоти змужнілого людини і переоціни свої установки. Приміром, так, у мене дійсно невеликий бюст і не дуже гарненьке личко. Але хіба ці проблеми можуть стати головними в моєму житті? Хіба тільки довгоногі красуні підкорюють світ? Напевно є людина, з яким я подобаюся саме такий, і для нього немає перешкод у моїй зовнішності, щоб мене не любити! Ось приблизно таким способом поміняй старі установки на нові, свої власні. Почуття сорому, яке отруює наше життя.

Виставляючи для себе завищені вимоги, часто ми стикаємося з таким поняттям, як деструктивний сором. Цей сором отруює наше життя, він віддаляє нас від самих себе. І ми вже не пам’ятаємо, хто ж ми є насправді, стаємо якимось набором вимог до самих себе. Це вірна дорога в нікуди, вона веде до депресивних станів. Ми забуваємо, що повинні і можемо відповідати лише одній людині – самому собі! Намагаємося бути ідеальними, відповідати нав’язаним стандартам, і, якщо це не виходить, займаємося самобичуванням і знищенням самих себе. Постійне відчуття почуття сорому не дає можливості жити повноцінним щасливим життям.

Існує три види сорому

Перший можна назвати громадським, цей вид сорому дозволяє нам гармонійно існувати в суспільстві, допомагає в спілкуванні з іншими людьми, не порушувати визнаних кордонів і норм.

Другий вид сорому – батьківський. Цей вид сорому вже може отруювати нам життя. Ті установки, які в нас закладають батьки, можуть залишитися з нами на довгі роки. Поки ми маленькі, батьки для нас найбільші авторитети, і всі їх слова ми приймаємо на віру.

Третій вид – соціальний сором. Він також токсичний, як і батьківський. Коріння цього виду закладаються теж у дитинстві, коли сторонні нам люди починають нас порівнювати з кимось. І, як ви вже здогадалися, порівняння не на вашу користь. Це дитячий садок, школа, табір та ін.

Пора з цим терміново щось робити! Годі озиратися на інших, рівнятися на придуманий стандарт, прагнути стати такою, як твій ідеал. Прийми себе такою, яка ти є! Ти – особистість, індивідуальна, такою іншою більше немає, і ніколи не буде! Залишайся сама собою, полюби себе такою, єдиною і неповторною, навчися цінувати себе, свої перемоги! Люби себе просто тому, що ти є! Це твоя найголовніша мета!

Частіше з любов’ю дивись на своє обличчя в дзеркалі. Знаходь тільки позитивне в цьому образі, і дякуй за те, що ти там бачиш. Скільки в світі є позитивних і щасливих людей, яким пощастило в житті, можливо, менше, ніж тобі, але вони знайшли у собі сили подолати труднощі, і дякувати свою долю за своє життя.

Якщо тебе насправді щось зовсім не влаштовує в твоїй зовнішності, склади план дій щодо виправлення проблеми. Але робити це потрібно тільки з любов’ю до себе і до свого тіла, тому що воно варте твоєї любові і турботи.

Зрозумій для себе, ти не така, як всі, ти не схожа на інших, ти унікальна! І припини прагнути відповідати якимось вигаданим ідеалам. Адже, якщо ти хочеш змінити себе, значить, ти себе не любиш такою, яка ти є зараз. А ти така, яка ти є, і не схожа на інших. Будь сама собою, ти є, і ти – особлива і красива!

Закінчити мені хочеться словами мудреця Ошо:

Як тільки ти почнеш приймати себе, ти станеш гарною. Коли ти будеш у захваті від свого тіла, то станеш захоплювати та інших. Багато хто закохається в тебе, тому що ти закохана в себе!

 

Джерело:
До списку новин