загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Названо напій, який краще за інші нормалізує тиск

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Позитивний вплив на артеріальний тиск чинить не стільки чай, як какао...

 Такого висновку прийшли дослідники з Німеччини, передає Ukr.Media.

Вчені провели 5 рандомізованих клінічних випробувань, які оцінювали 2-тижневе споживання какао у 173 осіб, а також 5 випробувань, які оцінювали 4-тижневе споживання чаю у 343 осіб. Обсяг груп втручання і контролю був практично однаковим. Какао споживалося в основному у вигляді багатого на флавоноїди шоколаду (100 грамів на добу), споживання чаю досягало 4-6 чашок в день.

На тлі вживання какао систолічний та діастолічний артеріальний тиск знизилися в групі втручання, в порівнянні з контрольною, на 4.7 і 2.8 мм рт. ст. При споживанні чаю рівні систолічного та діастолічного тиску залишалися незмінними.

Незважаючи на однаковий зміст поліфенолів в какао і чаї, якісний склад цих поліфенолів відрізняється, відзначають автори. Так, в какао міститься багато проціанід (антиоксидантів), а в чорному і зеленому чаї -- багато флаван-3-олів (безбарвні сполуки, які легко окислюються). Скоріш за все, поліфеноли какао більш біодоступні, вважають вчені.

 

Джерело:
До списку новин