загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

5 правил для покращення самопочуття при проблемах з підвищеним тиском

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

1. Розумні фізичні навантаження - кращий засіб для нормалізації тиску. Якщо у Вас сидяча робота, кожні 45 хвилин робіть нахили голови вправо, вліво і вперед-назад для покращення шийного та мозкового кровотоку.

Встаньте та почніть присідання або напівприсідання. Наші ноги - як насоси, працюючі м’язи допомагають штовхати кров по венах вгору, полегшуючи роботу серця. firtka.if.ua

Такі легкі вправи особливо корисні при коливанні погоди, коли кровотік додатково утруднений через стрибки тиску. Корисне та не загрозливе абсолютно для всіх фізичне навантаження - це кардіологічна хода. Ходіть швидким кроком по 30 хвилин в день. В ідеалі перед сном.

 2. Не зловживайте соленими стравами та рідиною. Якщо Ваш тиск вищий, ніж 120/80, то добова норма солі у всіх стравах не повинна перевищувати 5 грам, а кількість рідини 1,8-2,0 л.

 3. З продуктів варто надавати перевагу овочам – моркві, капусті,буряку. Краще, щоб овочі були відварені, оскільки для перетравлення сирих овочів витрачається багато енергії і в холодну погоду людина мерзне.

 4. Споживання олії, яка сприяє зниженню рівня холестерину, покращує стан судин. За рахунок цього організм легше переносить стрибки атмосферного тиску. Найцінніші олії – лляна, рапсова, оливкова.

 5. Намагайтеся зменшувати стрес. При змінах погоди це є особливо важливим, оскільки сильний чи довготривалий стрес посилює проблему з тиском. Доступні способи позбавлення від стресу – це фізичні навантаження, прогулянки на свіжому повітрі, медитація, зустрічі з друзями, походи в кіно і т.д.

 І, звісно ж, обов’язково дотримуйтесь режиму застосування всіх медикаментів, призначених лікарями.

Ідеальний артеріальний тиск: 120/80 мм.рт.ст.

Гіпертонією вважається тиск 140/90 мм.рт.ст. і вище.

Передгіпертензія (межовий стан) це 121-139 мм.рт.ст (верхня межа) та 81-89 мм.рт.ст (нижня межа)

За останніми даними, у 77% дорослих українців проблеми з тиском і часті перепади від морозів до відлиги відчутно «б’ють по мотору».

Контролюйте свій артеріальний тиск. Дбайте про себе та своїх близьких.

Галина Лєпєніна, Лікар-терапевт МЦ «Медекс плюс»

Джерело:
До списку новин