загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Нацбанк пропонує автоматично списувати "комуналку" з карток українців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Люди поки що не довіряють таким можливим змінам в оплаті.

Національний банк України пропонує автоматично списувати комунальні платежі з карток українців, запровадивши єдину електронну квитанцію.

У Нацбанку запевняють: списання грошей з рахунку буде здійснюватися лише за згодою клієнта. Серед переваг - клієнт може здійснювати оплату в режимі 24/7 й не залежати від черги у відділенні банку.

Ця послуга успішно працює у США та країнах Євросоюзу. Зокрема, в Нідерландах та Великій Британії близько половини усіх комунальних платежів здійснюються саме таким чином. В Україні схожа система оплати діє лише у кількох банках.

Спочатку рахунок виставляється комунальним підприємством клієнту. Далі банк бачить цей рахунок і попередньо отримує згоду від клієнта списувати кошти з його рахунку, він попереджає клієнта та списує цю суму. Далі кошти зараховуються постачальнику.

Послуга автоматичного списання коштів з картки за комуналку справді популярна в країнах ЄС та Америці. В Україні ж вона навпаки може ускладнити життя людям, які погодяться нею користуватися, кажуть юристи. Так, комунальники мають звичку помилятися і виставляти великі і необґрунтовані рахунки. Щоб повернути кошти, доведеться витратити роки, кажуть юристи.

Щоб уникнути таких неприємностей, в Нацбанку пропонують Верховній Раді захистити права споживачів законом. Аби платити за комуналку людям було справді зручно, замість десятків квитанцій хочуть створити одну - електронну. І розіслати її в усі банки України як державні, так і комерційні.

Нагадаємо, за доручення РНБО Кабінет міністрів спільно з Національною комісією, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг, повинні невідкладно перевірити правильність та обґрунтованість тарифів за житлово-комунальні послуги в України.

 

Джерело:
До списку новин