загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зепполе (Zeppole) - італійські пишні пампушки – 10 хвилин і готово

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пропонуємо елегантний десерт в італійському стилі - пишні пампушки, які будуть готові через 10 хвилин після того, як ви увійшли в кухню.

Почнемо з того, що вони приємно ситні і дуже пишні за текстурою, такі собі пухкі подушечки ніжності, які можна їсти. Усередині яблучний смак, апельсинова кислинка і улюблений акцент. Посипаємо пудрою, вмочуємо в сезонні джеми і варення, що ще потрібно для кращого чаювання?!  Але найголовніше, коли ви відкусите перший шматочок, відчуєте, як зсередини виривається аромат Італії.

Приготування:

Натираємо цедру одного апельсина. Замість апельсина можна додати  інші цитрусові

Далі натираємо половину яблука.

Вичавлюємо сік з половини апельсина.

Виливаємо сік, цедру і яблука в глибоку миску. Тут сік, до того ж, допоможе зберегти яблука від потемненія.

Зверху засипаємо борошно (300 г), розпушувач (1,5 ч.л.), цукор (80 г, можна взяти будь-який сорт) .

Вливаємо молоко (60 г), додаємо одне яйце і 30 грам якого-небудь алкоголю для смаку. Наприклад, марсала – десертне італійське вино, можна бренді, віскі, коньяк. 

Замішуємо туге тісто. Дивіться, якщо воно занадто рідке – ще борошна. Воно, буквально, буде прилипати до рук і лопатки.

А тепер про фритюр. Потрібна олія – (рафінована). Залежно від форми ваших майбутніх виробів, ми вибираємо посуд для смаження. Якщо це круглі кульки як  волоський горіх (як тут у нас), зручніше взяти невеликий сотейник з високими стінками. В ідеалі олії наливають на 1,5 висоти майбутніх виробів (щоб вони потонули в олії), тобто якщо ми хочемо отримати кульки в 3 см, олії наллємо десь 4,5. Можна налити трохи менше, але тоді доведеться вам вироби перевертати.

Олію налили, поставили середній вогонь і чекаємо. Слідкуємо, щоб олія не перегрілася, тоді зовні буде рум’яна кірочка, а всередині волого. Якщо робите тонкі палички, різниці немає, а ось пампухам потрібен час, щоб всередині пропектися. Готовність до обжарки розуміємо так: крапельку(малесеньку) води вкидаємо в олію, якщо зашипіло, значить температура достатня. Можна кинути шматочок тіста, заодно побачите, як швидко рум’яниться воно.

Далі просто, кинути вироби (краще по одному), секунд за 10-15, можно опускати наступну кульку. Радимо спочатку приготувати один виріб і перевірити, який він всередині. 

Коли олія розігрілася, акуратно викладайте тісто в неї. Беремо середню столову ложку, набираємов тісто і пальцем знімаємо його, підштовхуючи в олію. Тобто тісто має бути настільки густим, що самостійно воно стікати з ложки не буде. Кульки збільшаться приблизно вдвоє.

Готові пончики викладаємо, традиційно, на паперовий рушник.

Найсмачніше - це посипати їх цукровою пудрою (можна з корицею). Якщо хочете, можна зробити тісто заздалегідь, воно простоїть в холодильнику (накрите плівкою) пару днів.

 

 

Джерело:
До списку новин