загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Де живуть і скільки отримують найбагатші та найбідніші пенсіонери в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Середня пенсія в Україні на даний момент досягла всього 1828 гривень, в той час як пенсія суддів Конституційного суду складатиме більше 200 тисяч гривень.

В Україні десять працюючих утримують своїми податками більше 11 пенсіонерів. За рік кількість українців на заслуженому відпочинку скоротилося на 300 тисяч осіб, така позиція в першу чергу пов'язана з подіями на сході країни - на території т. зв. "республік" українські пенсії не виплачуються. При цьому середня пенсія на даний момент досягла всього 1828 гривень. Сайт "Сегодня" з'ясував, де живуть найбагатші пенсіонери, передають Патріоти України.

Найбільші пенсії, згідно з даними Пенсійного фонду, в Києві - 2408 гривень. Пов'язано це з високими середніми зарплатами в столиці. На другому місці - Донецька область з 2102 гривнями, а замикає трійку лідерів за рівнем середньої пенсії Дніпропетровська область - 1949 гривень.

Найнижчі пенсії отримують жителі Тернопільської області - 1560 гривень. Середня пенсія нижче 1700 гривень також в Чернівецькій, Хмельницькій, Херсонській, Закарпатській, Рівненській, Кіровоградській, Вінницькій та Волинській областях.

На даний момент в Україні пенсії вище 10,7 тис. гривень не призначаються за рішенням уряду. Однак, як розповідає старший науковий співробітник інституту демографії та соціальних досліджень Лідія Ткаченко, судді, які вийдуть у відставку в цьому році, обмеження "не вище 10,7 тис. на пенсії" не відчують - для них Конституційний суд цю норму відмінив. Як пише на своїй сторінці в соцмережі нардеп Віктор Пинзеник, суддям Конституційного Суду на пенсії бідувати не доведеться. Так, пенсія "служителів Феміди" складе більше 200 тисяч гривень.

Середня пенсія судді, згідно з даними Пенсійного фонду - майже 22 тисячі гривень. Також на високі пенсії можуть розраховувати парламентарії - на даний момент середня пенсія нардепа досягає 15 тисяч гривень.

 

Джерело:
До списку новин