загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Зміни у пенсіях науковців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ще у 2016 році набрав чинності Закон України "Про наукову і науково-технічну діяльність”, який передбачає певні зміни у пенсійному забезпеченні наукових (науково-педагогічних) працівників. Статтею 37 Закону передбачено, що пенсії науковим (науково-педагогічним) працівникам призначаються в розмірі 60% суми заробітної плати наукового (науково-педагогічного) працівника, на яку відповідно до законодавства нараховується збір на обов’язкове державне пенсійне страхування (внески).

Про це повідомляє управління Пенсійного фонду України.

Для обчислення пенсії враховується заробітна плата наукового (науково-педагогічного) працівника за весь період страхового стажу на посадах наукового (науково-педагогічного) працівника, починаючи з 1 липня 2000 року. Тобто з 01.07.2000 враховується вся заробітна плата в період роботи на наукових (науково-педагогічних) посадах як за основним місцем роботи, так і за сумісництвом.

Заробітна плата визначається довідкою про заробітну плату, виданою на підставі особових рахунків, платіжних відомостей підприємством, установою, де працює (працювала) особа, яка звертається за пенсією.

У разі якщо період страхового стажу на посадах наукового (науково-педагогічного) працівника, починаючи з 1 липня 2000 року, становить менше 60 календарних місяців, для обчислення пенсії також враховується заробітна плата за основним місцем роботи (без урахування заробітку за сумісництвом) за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу на посадах  наукового (науково-педагогічного) працівника підряд до 1 липня 2000 року, незалежно від перерв.

Врахування заробітної плати для перерахунку пенсій, призначених відповідно до Закону України "Про наукову і науково-технічну діяльність”, проводиться на таких самих умовах, як і для нових призначень.

Тобто, під час проведення перерахунку пенсії враховується заробітна плата наукового (науково-педагогічного) працівника починаючи з 1 липня 2000 року, в тому числі з урахуванням сум заробітку за сумісництвом. При цьому, заробітна плата за будь-які 60 календарних місяців страхового стажу підряд до 01.07.2000 року, яка була врахована під час призначення (попереднього перерахунку) наукової пенсії, не враховується. Під час обчислення заробітної плати для проведення перерахунку пенсії застосовується показник заробітної плати (доходу), який враховувався під час призначення (попереднього перерахунку) пенсії. Перерахунок пенсії проводиться з урахуванням норм законодавства, які діють на час його проведення: пенсія визначається в розмірі 60 відсотків від заробітної плати наукового (науково-педагогічного) працівника.

 

Джерело:
До списку новин