загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Фітотерапевт радить, як подолати весняний авітаміноз

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Вiтамiннi комплекси, якi можна придбати в аптеках, дуже дорогi, а от фiтотерапевтичнi засоби поповнення запасу вiтамiнiв, пiдвищення iмунiтету є значно доступнiшими.

Усе важче вранцi змусити себе встати з лiжка, швидше втомлюєтеся на роботi, вiдчуваєте слабкiсть, рiзкi перепади настрою, постiйно хилить на сон, немає сил опиратися iнфекцiям та застудi... Цi симптоми свiдчать про те, що вашому органiзмовi бракує вiтамiнiв. І ось як можна поповнити цей дефіцит, - радить фітотерапевт Наталія Конопницька.

* Витиснiть сiк з одного лимона, двох апельсинiв та двох грейпфрутiв, змiшайте з лiтром негазованої мiнеральної води i випийте упродовж дня. Проведiть тижневий курс.

* Вiзьмiть у рiвних пропорцiях мед, масло та сiк алое, змiшайте у каструлi i прокип'ятiть на повiльному вогнi впродовж 20 хвилин. Чайну ложку сумiшi слiд розчинити у 100 г теплого молока i вживати двiчi-тричi на день, за пiвгодини до їди.

* 20 г сухих плодiв шипшини залийте 0,5 л окропу i потримайте на водянiй парi при закритiй кришцi 10 хвилин. Перелийте у термос, настоюйте 12 годин.
Процiдiть i пийте по пiвсклянки тричi на день. До настоянки можна додати мед. Зберiгати вiтамiнний напiй слiд у холодильнику i не бiльше двох дiб.

* Вiзьмiть порiвну заморожених чи сушених ягiд шипшини та чорної смородини, розтовчiть. Одну столову ложку сумiшi заварiть двома склянками окропу, добре закрийте i настоюйте не менше як годину. Процiдiть, пiдсолодiть цукром або медом. Пийте по пiвсклянки 3 -- 4 рази на день.

* Вiзьмiть порiвну сушених плодiв шипшини та горобини, подрiбнiть. Столову ложку сумiшi заварiть двома склянками окропу, кип'ятiть 10 хвилин. Закрийте посуд i настоюйте 4 години у проходному темному мiсцi. Процiдiть, пiдсолодiть i пийте по пiвсклянки тричi на день.

* Можна на снiданок їсти пророщену пшеницю: взяти 100 г зерна, промити, викласти на тарiлку i залити водою. Приблизно за добу пшениця проросте (вирощувати її бiльш нiж на 2 мм не варто), i її можна буде їсти. Головне - не пiддавати термiчнiй обробцi.

* Звiробiй мiстить вiтамiни С, РР. Приготуйте настоянку з 1 ст. ложки трави та 1,5 склянки окропу. Пийте по третинi склянки у три прийоми за 30-40 хвилин до їди.

* Кропива дводомна - джерело вiтамiнiв групи В i К. Впродовж доби вам треба випити настiй iз 3 ст. ложок трави та 2 склянок окропу.

* Насiння льону мiстить вiтамiн А. Настоянку з 1 ст. ложки насiння та 1,5 склянки окропу треба випити за три прийоми впродовж дня за 20 - 40 хвилин до їди.

* У чорноплiднiй горобинi багато вiтамiну Р. Приготуйте собi настiй: 2 - 4 ст. ложки сушених плодiв настоюють у термосi з 2 склянками окропу. Випийте за день трьома заходами, за 20 -- 40 хвилин до їди.

* Листя чорної смородини мiстить вiтамiни В2, В6, Д, Е, Р, К. За добу слiд випити настiй з 2 - 3 ст. ложок листя та 2 склянок окропу.

* Столову ложку подрiбненої осикової кори залийте 0,5 л окропу i кип'ятiть 10 - 15 хвилин. Пийте як чай тричi на день, пiдсолодивши медом.

* Вiтамiнний снiданок: склянка несолодкого фруктового соку (апельсин, ананас), 1 ст. ложка пивних дрiжджiв; 1 ст. ложка пророслого пшеничного зерна; 1 ст. ложка вiдвареного рису; 1 жовток; мед до смаку. Все змiшати.

* Окрiм застосування вiдварiв та настоянок, спробуйте органiзувати своє харчування так, аби якнайбiльше вiтамiнiв надходило в органiзм з їжею.

На снiданок старайтеся готувати молочну кашу, їсти вiвсянi пластiвцi чи мюслi - вони багатi на вiтамiни групи B, А, залiзо, мiстять багато вуглеводiв, якi полiпшують роботу мозку. Для поповнення запасiв кальцiю варто частiше їсти сир та йогурти.

Обiд обов'язково починайте з салату: капуста, буряк чи зелений салат не лише поповнять вiтамiнний запас, але й допоможуть виведенню шлакiв з органiзму. Жирнi м'яснi супи замiнiть овочевими, замiсть макаронiв на друге частiше їжте картоплю, а замiсть чаю чи кави випийте соку або ж компоту. На вечерю їжте сир, йогурт, легкi салати з кефiром, пийте побiльше сокiв.

 

Джерело:
До списку новин