загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Напоєм з бруньок верби лiкують бiль голови, подагру і ще деякі недуги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Вербовою корою, листям, гілочками і навіть цвітом - котиками - нашi предки лiкували бiль голови і подагру, додаючи їх в окріп. Щоправда, нині люди вже забули про лiкувальну дiю такої поширеної рослини, як верба, котра перша серед дерев розпускається навесні.

- Загалом верба - чемпіон за вмістом природних салiцилатiв. Неспроста ця рослина вiдома як протигарячковий та знеболювальний засiб, - каже Олена Коб'юк, травознай. - Для лiкiв можна використовувати усi види верби: плакучу, розлогу, срiблясту, пухнасту чи червонолозу.

Вербовий вiдвар, випитий, коли застуда тільки починається, може зупинити її розвиток і полегшити прояви. А ще вiн добре виводить токсини, бо має потогiнний ефект.

Найсильнiшу концентрацію природного глікозиду саліцину, а отже, більші лiкувальнi властивостi має кора верби. Але у весняних квітучих котиків своя перевага: крім саліцилатів, яких, правда, небагато, вони містять багато вітамінів, зокрема каротин, в'яжучі речовини катехіни. У квiтах також є рутин, що запобiгає ламкостi судин, додає їм еластичності й допомагає боротися з iнсультом.

- А як правильно оздоровитися вербовими бруньками - котиками?

- Молодi гiлки з бруньками можна запарювати та пити як чай. Тим більше що вiн має такий приємний золотавий колiр.

Охолодженим вiдваром бруньок корисно полоскати порожнину рота при стоматиті, пародонтозі та iнших запальних процесах. Помiчна верба і при хворобах печiнки - вона очищає її, нормалiзує стан, нейтралiзує дiю токсинiв.

Вербові квіти також мають протизапальний ефект, допомагають, зокрема, при подагрі та ревматизмі, які навесні особливо загострюються. А згадані катехіни тонізують, додають сили й апетиту.

До речі, соком молодої весняної верби можна омолодити шкіру обличчя. Він сприяє розгладженню дрібних змощшок, знімає запалення шкіри й усуває почервоніння. Сік витискають із свіжої подрібненої кори, у ньому змочують серветку і кладуть на обличчя.

Ірина КОНТОРСЬКИХ

 

Джерело:
До списку новин