загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як влаштуватися на роботу або чого не можна робити при співбесіді

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ви вирішили влаштуватися на роботу і ось зустріли оголошення про набір персоналу. Вивчили вимоги до кандидатів і вважаєте, що ця вакансія вже точно повинна бути вашою. Йдете на співбесіду, думаючи, що досвід і кваліфікація, – ваші основні козирі. Але … Роботодавець після співбесіди про вас навіть не згадує, вам не дзвонять і не запрошують на роботу. Чому вас не взяли? Тут є два варіанти: ви подали інформацію про себе не так або ж сказали щось не те. Є теми, які не бажано зачіпати на співбесіді при влаштуванні на роботу. Слід усвідомити, що можна говорити, а що не можна категорично при спілкуванні з майбутнім роботодавцем.

Що не можна робити на співбесіді

• Не можна показувати, як вам погано живеться, як вас переслідують невдачі, як ви довго шукаєте роботу. Роботодавці не люблять невдах. До того ж, вони можуть подумати, що раз ви маєте стільки проблем, то на саму роботу у вас просто не буде часу. Залиште жалість до себе за дверима, не нарікайте на несправедливість до вас долі. Не благайте роботодавця взяти вас на роботу. Слізний тон не допоможе, а викличе зворотну реакцію. Ви ж не «бідний родич», щоб просити милостиню. Незважаючи на те, що ви ще не влаштувалися на роботу, ви повинні відчувати себе як колега, партнер, союзник.

• Не можна заглиблюватися в розповіді про родину і ваші сімейні проблеми. Говоріть про сім’ю коротко і тільки тоді, коли про це запитають. Занадто місткі розповіді про ваше сімейне життя, про дітей можуть привести роботодавця до висновку, що робота для вас не на першому місці. Навіть, якщо це і так, приховуйте такий стан речей. Просто багато керівників підприємств хочуть, щоб співробітникам подобалася їхня робота, і вони не просто так відсиджували робочий час заради зарплати.

• Не можна «поливати брудом» попередніх роботодавців. Нехай навіть є за що. Якщо вас не влаштовувала зарплата, вам її не платили, ображали, як людину, не варто про все розповідати потенційному роботодавцеві. Краще не зачіпати тему звільнення з минулої роботи, а якщо все ж вас запитали, тоді відповідайте коротко і обережно, нікого не звинувачуючи. Інакше ви можете бути не правильно зрозумілі, і в вас побачать інтригана і конфліктну особистість.

• Не можна при влаштуванні на роботу висувати вимоги до місця роботи і умов праці. Звісно, ви повинні дізнатися, в яких умовах вам доведеться працювати. Але питання потрібно формулювати коректно. Не слід цікавитися, чи оплачує роботодавець лікарняні листи. Так роботодавець може подумати, що ви часто йдете на лікарняний. Краще відразу поцікавтеся про повний соціальний пакет і про особливості роботи. Не потрібно з ходу вимагати окремий кабінет, секретарку і особистого водія. Пам’ятайте, що вас ще не прийняли на посаду. Висловити свої побажання ви зможете, коли вас візьмуть на роботу.

• Не можна відразу ж починати розмову з питання про заробітну плату. Якщо роботодавець не вказав чітку суму і зарплата залежить від результатів співбесіди, прибережіть це питання до моменту, коли вас запросять на цю посаду. Питання в лоб про зарплату зазвичай дратують роботодавців. Роботодавець може вирішити, що для вас важлива не робота, а гроші.

• Не можна відводити розмову в бік політики, мистецтва, пліток. Не варто багато говорити про свої захоплення. Базік не люблять. Вважається, що зайве словоблудство може відволікати від роботи, а також відволікати колег від виконання своїх обов’язків.

• Не можна говорити своєму роботодавцеві, що ви сумніваєтеся в його компетенції. Якщо вам задає питання кадровик, який за віком молодший від вас, і, на вашу думку, не має уявлення про професію та й про життя взагалі, не треба про це говорити відкрито. Інакше ви покажете себе, як людину нестриману і невиховану. І цей кадровик навряд чи порекомендує вас начальству. Особисті якості при працевлаштуванні мають не останнє значення.

 

Джерело:
До списку новин