загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Вченi створили елiксир життя. В основі - звичайні амінокислоти

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Науковцi Мiланського унiверситету давали мишам питну воду, в якiй розводили коктейль з амiнокислот. Йдеться про лейцин, iзолейцин i валiн. В результатi стан мишей, котрi пили "чарiвну воду", значно покращився. Було зафiксовано збiльшення кiлькостi енергiї, що отримують клiтини, та зменшення збитку, що завдають органiзму небезпечнi молекули (вiльнi радикали). dobryjlikar.com

А найголовнiше, тривалiсть життя мишей-везунчикiв збiльшилась на 12 вiдсоткiв. За словами вчених, для людини це означає 10 додаткових рокiв життя...

Прокоментували такi висновки  Олег Кульчицький, заступник директора з наукової роботи Iнститут геронтологiї iменi Д. Ф. Чеботарьова АМН України, та Сергiй Данилов, кандидат бiологiчних наук.

-- Чи справдi такий позитивний ефект дає можливiсть вважати, що коктейль з амiнокислот можу бути помiчним i для людини?  

О. Кульчицький: -- Треба сказати, що тварини (а особливо дрiбнi гризуни) вiдiграють надзвичайно важливу роль у життi людини. Йдеться про те, що величезна кiлькiсть лiкарських препаратiв спершу випробовується саме на них. Але далеко не завжди реакцiя органiзму людини є iдентичною реакцiї органiзму маленької тварини. Тому однозначно стверджувати таке було би неправильно.

-- Як гадаєте, такi амiнокислоти справдi можуть нам зарадити у
боротьбi зi старiстю?

 О. Кульчицький: -- Точно можна сказати, що вживання такого коктейлю людинi не зашкодить. Не залежно вiд того, прийматимуться амiнокислоти з водою чи, скажiмо, з вiтамiнами. Адже в принципi наш органiзм щодня отримує цi амiнокислоти. 

С. Данилов: -- Власне, йдеться про незамiннi амiнокислоти, котрi потрапляють в наш орагнiзм разом iз такими продуктами харчування як яйця, м"ясо, молоко. Скажу бiльше, людина отримує оптимальну кiлькiсть цих амiнокислот щодня, якщо стежить за рацiоном свого харчування. А усiм вiдомо, що харчування впливає на здоров"я та тривалiсть життя людини. Тож, зважаючи на результати дослiдження iталiйських вчених, потрiбно краще харчуватися, аби довше жити.

 

Джерело:
До списку новин