загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Смачні рецепти запіканок

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Хто не любить запіканки? Це смачне і просте у приготуванні блюдо може бути з різними начинками, і подається як закуска, основна страва або десерт. Головне підключити до творчої кулінарії свою фантазію! Смачні рецепти запіканок - ось все, що нам потрібно!

Смачні рецепти запіканок

 

Рецепт сирної запіканки


найпопулярнішою запіканкою є сирна. Її можна приготувати в будь-якій формі для запікання. Останнім часом у продажу є силіконові форми, вони коштують зовсім недорого, а прослужать багато років. Вони ідеальні для випікання запіканки, так як сир не прилипає та не пригорає до такої форми, його не доведеться віддирати.

Основний інгредієнт в запіканці – сир. Чим жирніше, тим краще. Не жирний сир або з маленькою жирності зробить запіканку сухий і убогою. На 500 г сиру нам знадобитися три курячих яйця, 200 мл молока дві ложки манки, родзинки - 50 р, сіль, цукор, кориця, ванільний цукор за смаком.

Розминаємо сир на дрібненькі шматочки м'ялкою або виделкою, вбиваємо яйця, висипаємо манку, цукор, корицю, ванільний цукор - (1 столова ложка), сіль, всіх цих інгредієнтів достатньо буде по дрібці, тоненькою цівкою вливаємо молоко, поступово помішуючи суміш. Повинна вийде сметаноподібна маса. Родзинки заливаємо на 15 хв окропом, гарненько пропарюють його, щоб він був м'яким, додаємо його в сирну масу і перемішуємо, можна так само додати трохи подрібнених волоських горіхів, це додасть запіканці новий смак.

Форму для випікання змащуємо рослинним маслом, вливаємо суміш, запікаємо протягом двадцяти хвилин в розігрітій до 180С духовці. Сирна запіканка буде смачною і гарячою, і охолола. Доповнити її смак допоможе сметана або згущене молоко.

Як приготувати запіканку з макаронів?

Крім сирної запіканки, яку всі знають і використовують для десерту, є рецепт запіканки з макаронів. Вона може бути повноцінним обідом або як додаток до яєчні або омлету.

Для приготування макаронної запіканки нам знадобитися 300-400 г відварених макаронів. Після варіння йому треба бути охолонути. Макаронів повинен бути злегка теплим. Вбити в нього два яйця і перемішати. Додати половинку чайної ложки перцю, солі і за бажанням подрібненої петрушки. Гарненько перемішати. Висипати майбутню запіканку з макаронів в силіконову або будь-яку форму для запікання. Розігріти духовку до 180 С і готувати півгодини. Ознакою готовності запіканки буде золотава скоринка.

Рецепт картопляної запіканки в духовці

Дуже швидко готуватися картопляна запіканка. Для цього відварену картоплю наріжте кружечками у форму для запікання. Перед цим змастіть форму рослинним маслом. Картопля має бути двох шарів. Перший шар картопляних кружечків, другий шар шматочки відвареного курячого філе, потім знову шар картоплі і завершувати повинен шар свіжих помідор, їх ми теж нарізаємо кружальцями, кожен шар солимо і перчимо. На помідори трьом велика кількість сиру. У процесі готування він розтечеться на всю запіканку, це буде чудово.

Запікати картопляну запіканку потрібно не більше ніж 15 хвилин, так як всі інгредієнти вже готові, їм просто треба дати час пропектися разом. І просочитися. Така запіканка буде смачною як окрему страву або як закуска, діти люблять таку запіканку їсти замість хліба з супами. 

Солодка запіканка


Як приготувати солодку запіканку?

Відмінним десертом буде запіканка з яблук, горіхів і кураги.

Півкілограма яблука помити, очистити від шкірки і нарізати шматочками, вбити в шматочки два яйця, додати три ложки манної крупи і ложку цукру, добре перемішати. Вилити масу в змащену форму для запікання, зверху посипати горіхами, попередньо подрібнивши їх. Останній шар – курага. Її можна додавати цілою, а краще розрізати кожну на шматочки. Перед цим курагу потрібно обдати окропом. Посипаємо зверху цукром, корицею. Запікаємо 20-30 хвилин в розігрітій до 180С духовці.

Смачніше така запіканка буде з медом або яблучним джемом.

Приємного апетиту і чаювання!

 

Джерело:
До списку новин