загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Температурний режим для кімнатних рослин

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Оскільки основне середовище існування багатьох кімнатних рослин – тропіки, склалася думка, що вони люблять високу температуру. Насправді ж, за рахунок того, що в кімнатних умовах вологість і освітленість менші, ніж у природних умовах, кімнатним рослинам у приміщенні велика температура не потрібна.

В залежності від того, який температурний режим потрібно кімнатній рослині, вибирають теплі або прохолодні приміщення. У помірно теплих приміщеннях будуть добре розвиватися: бегонія, глоксинія, антуріум, розан китайський, кленодендрон, панданус, а так само пальми, розміщені ближче до вікон.

Там же, де прохолодно (температура в приміщенні від 14 до 16 °С), добре себе почувають фуксія, плющ, азалія, циперус, хлорофітум, традесканція, олеандр, цикламен.

Як можна регулювати температуру в будинку?

Оскільки взимку температура біля вікна на 1 °C - 2 °C нижче, ніж у кімнаті на підвіконні – нижче на 3 °C - 4 °C, то слід подбати про створення в приміщенні такого температурного режиму для кімнатної рослини, який би дозволив захистити рослину від холодного повітря, що проникає крізь рами ззовні, а так само від гарячого повітря, що йде від батарей.

У першому випадку потрібно утеплити вікна, на підвіконня покласти дошку товщиною не менше 1-2 см, на яку поставити рослину, а сам горщик з рослиною занурити в торф, вологий мох, керамзит. Після виконання цих умов рослину краще залишити на підвіконні, щоб не позбавляти її світла.

У другому випадку температуру повітря можна відрегулювати, підкрутивши вентиль опалювальної системи. Ставити рослину поруч з опалювальним приладом не можна!

Практично всі кімнатні рослини прекрасно переносять температуру від 13 до 23 °с. Якщо кімнатна рослина волого - і теплолюбна, її слід помістити на підноси з галькою на широку полицю над батареєю опалення.

Дуже небезпечні для кімнатних рослин перепади температури. Загальне правило практично для всіх кімнатних рослин зводиться до того, що різниця між нічною і денною температурою повинна становити 2-3 °С, велика може зашкодити і навіть згубити рослина. Пам'ятаєте, в морозну погоду слід рослини прибирати з підвіконня. Виняток становлять тільки кактуси.

Хвороби кімнатних рослин, які викликані порушенням температурного режиму

Ознака

Причина

Листки згортаються, темніють і обпадають

Занадто низька температура

Квіти швидко в'януть

Занадто тепле повітря

Витягнуті стебла і листки при хорошому освітленні взимку або ранньою весною

Занадто тепле повітря

Листки швидко жовтіють і обпадають

Раптовий різкий стрибок температур

Краї листя темніє, нижні листки в'януть і обпадають

Занадто висока температура

Практично всі кімнатні рослини прекрасно переносять температуру від 13 °С до 23 °С.

Корисні поради

  • у холодну погоду кімнатні рослини купувати не треба, оскільки, потрапивши з приміщення на вулицю, рослина може застудитися. В результаті через кілька днів листя у неї може осипатися.
  • якщо ви купили рослину і вам належить довга дорога додому, не ставте її в багажник автомобіля, а, якщо ви їдете з придбаною кімнатною рослиною в громадському транспорті, то подбайте про захист рослини від холоду і вітру, укривши її захисною упаковкою.
  • при купівлі кімнатної рослини зверніть увагу на етикетку, на якій повинен бути вказаний оптимальний температурний режим для даної рослини.
  • в період осінь-зима, закриваючи вікна, не залишайте рослини між склом і шторою, оскільки в результаті цього може статися перепад температури. У випадку, якщо по-іншому не можна, використовуйте лист полістиролу, який помістіть в нижній частині вікна.

Отже, основне правило при дотриманні теплового режиму для кімнатних рослин: у період росту кімнатні рослини потребують помірної і відносно постійної температурі, а в період спокою потребують більш прохолодних умов.

 

Джерело:
До списку новин