загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Продукти, які не бажано купувати в супермаркетах

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Ми ходимо в великі продуктові гіпермаркети, тому що нам так простіше і зручніше. Але яку ціну ми насправді платимо за це? Багато людей при покупці намагаються вибирати саме натуральні продукти, але, як уже багатьом відомо, на жаль, висока ціна продукту, часто це аж ніяк не гарант якості і відсутність шкідливих для здоров’я хімічних добавок. Тому в цій статті, вашій увазі буде запропоновано і проаналізовано декілька найбільш популярних, але в той же час і небезпечних продуктів, що продаються у великих супермаркетах, які заради свого ж здоров’я краще обійти стороною.

Більшість їжі, що продається у супермаркетах – напівфабрикати. Коштують вони зазвичай не дорого, але наслідки від їх вживання дорого лікувати. Якщо ви шукаєте спосіб харчуватися правильно, то вам не бажано купувати ось ці продукти.

Продукти з «фруктовими» добавками

Всі ми знаємо про користь ягід. Але якщо ви хочете купити продукт з ягідною начинкою – круасан, кекс, джем – то серйозно спочатку подумайте. Насправді більшість добавок не містять ягід. Купуйте краще кекс без ягідної начинки, ягоди, збийте у блендері і полийте отриманим пюре борошняний виріб. Так буде набагато корисніше.

Різноманітна випічка

В упакованих кондитерських виробах практично завжди занадто багато рафінованого цукру, рафінованого борошна, ГМО та консервантів. Але навчитися готувати десерти можна і самостійно. А якщо лінь, то купуйте їх у спеціалізованих кондитерських – там де їх випікають.

Готові салати

Бутильовані заправки для салатів, які активно використовуються для приготування «готових» страв, містять всі види цукру, штучні ароматизатори і консерванти. Якщо в тарілці салату є кілька столових ложок заправки (а вони там точно є), то шкоди від нього буде більше, ніж користі. Зробіть салат самі. Це швидко, просто і смачно.

Бутильований чай

Чай – здоровий і низькокалорійний напій? Так, але тільки якщо ви заварюєте його самі. Якщо ви купуєте його в пляшці, то він вже «завантажений» підсолоджувачами, стабілізаторами та іншими хімікатами.

Варені ковбаси й дешеві сосиски

Не варто вестися на привабливу ціну сосисок і вареної ковбаси, тому що ці продукти приготовлені з генно-модифікованої сої. 40% ковбаси складається з сала, свинячої шкури, жиру, які під м’ясо ретельно маскують за допомогою смакових добавок.

Продукти «без глютену»

Є тільки один привід купувати безглютенові хлібобулочні вироби – якщо у вас непереносимість глютену. Справа в тому, що такого роду булочки зазвичай містять більше жирів, вуглеводів і штучних інгредієнтів, ніж традиційний хліб. Та й коштують вони дорожче.

«Мультизерновий» хліб

Уважно читайте етикетку. Якщо на хлібі написано, що він складається з декількох видів зерна, то швидше за все перед вами – звичайний білий хліб з барвниками і добавками. Якщо хліб білий, то пшениця повинна бути головним його інгредієнтом.

Малосольна червона ікра

Ікра сама по собі зберігатися не може. Цей продукт може зберігатися трохи довше тільки якщо він буде у замороженому вигляді, або якщо в нього додати велику кількість солі. А значить, якщо на упаковці з ікрою красується напис, що вона малосольна, це означає, що в ікру додали уротропін – а це речовина, яка цілком може спровокувати розвиток алергії або раку.

Знежирене арахісове масло

Звичайне арахісове масло забезпечує вас «хорошими» жирами і білком. Якщо масло «знежирене», значить в ньому багато цукру. Робіть висновки.

Заморожені продукти

Пакетовані заморожені продукти – будь то овочі або креветки – привабливо виглядають, але майже напевно містять рафінований цукор, трансжири та хімічні консерванти. Можна купувати заморожене м’ясо, рибу або овочі, але вони завжди повинні продаватися на вагу і бути без упаковок.

Рослинні олії

Рапсова, соєва та сафлорова олія містять велику кількість шкідливих жирів і ГМО. Замість них використовуйте оливкова, лляна або кокосову олію.

Сирокопчені ковбаси

Сирокопчену ковбасу, яку люблять багато споживачів, на жаль не коптять. Потрібного для ковбаси смаку домагаються за допомогою коптильних рідин в яких міститься формальдегід.

Каші з ароматизаторами

Потрібно зрозуміти, що всі ароматизатори, навіть ті, що є ідентичними натуральним, – все одно це продукти хімічної промисловості, з цієї причини краще обходити їх стороною.

Солодкі кукурудзяні палички і пластівці

Цукор в цих продуктах не використовується, а використовується цукрозамінники, і вони не несуть в собі шкоду жовчовивідним шляхах.

Кекси і рулети в упаковках

Навіть по-закінченні декількох місяців ці продукти залишаються м’якими і свіжими. Це досягається завдяки тому, що їх склад містить велику кількість консервантів і стабілізаторів.

Плавлені сирки

На плавлених сирках не варто економити бо в дешевих продуктах мало натуральних інгредієнтів і багато солей.

Дріжджовий хліб

Сучасна промисловість при випіканні хліба використовує термофільні дріжджі. Вони витісняють з шлунку природну мікрофлору, викликають відчуття тяжкості, печію і знижують імунітет.

Шоколадні та протеїнові батончики

Ці штуки рекламують як гарну альтернативу цукеркам, але калорій і шкоди для організму вони несуть ще більше. Вся справа у високому вмісті жиру і цукру. Потрібно швидко зарядитися? З’їжте фрукт або жменю горіхів.

Глутамат натрію

Глутамат натрію, ця добавка, яку знають ще як Е621. Вона покликана посилювати смак і викликати звикання. Будьте уважні, тому що ця добавка міститься в багатьох продуктах. Ретельно вибирайте їжу що не містять глутамат натрію, тому, що він негативно впливає на травну і нервову системи, і навіть може стати причиною, по якій погіршується зір.

Джерело:
До списку новин