загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Щоб пісний обід щодня смакувала вся рідня

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Пісні страви можуть бути смачні і корисні. Пропонуємо вам цікаві ідеї для приготування різноманітних супів і борщів. Не бійтеся експериментувати! nday.te.ua

Густа квасолево-грибна зупа

Потрібно: 3-4 середніх картоплини, 1 скл. сухої білої квасолі (краще «яськи»- великої білої), 2 середніх корені петрушки, 1 корінь селери, 3-4 зубці часнику, 1 велика цибулина, 2 середні моркви, 300 г грибів, 2 ст. л. вершкового масла, 3-4 ст. л. олії, по 3-4 горошини чорного і духмяного перцю, 2-3 лаврових листки, 3 л води, сіль.

Приготування: картоплю почистити і порізати на невеличкі кубики. Підсмажити картоплю на сковороді з олією до напівготовності і кинути в каструлю з киплячою водою. Посолити до смаку.  Моркву, селеру, корінь петрушки почистити і потерти на крупній тертці, підсмажити на олії протягом 2-3 хвилин і висипати суміш в каструлю. Туди ж додати почищений і порізаний часник. Проварити 10-12 хвилин до готовності. Квасолю залити напередодні водою. На другий день відварити до готовності. Половину квасолі відкласти, іншу половину помістити у чашу блендера, додати рідину з киплячої зупи. Подрібнити усе до однорідної маси і додати в каструлю.

Цибулю порізати кубиками і підсмажити на вершковому маслі до золотистості. Додати підготовлені гриби. Просмажити ще одну хвилину і додати в суп.

Якщо гриби сухі – замочити їх на ніч і зварити зранку до готовності. Відвар використати для приготування супу.

Якщо гриби свіжі – почистити, порізати на невеличкі шматочки. Відварити до готовності. Відвар використати для приготування супу.

Туди ж влити склянку сметани, додати перці і лавровий листок. Проварити 1-2 хвилини. Лавровий листок вийняти.

При подачі у тарілку викласти 1-2 ст. л. звареної квасолі, заповнити тарілку зупою, притрусити зеленню.

Карпатська грибна юшка

Потрібно: 100 г сушених білих грибів, 1- 2 цибулини, 1- 2 морквини, 5 картоплин, петрушка-корінь, соняшникова олія, часник, перець, сіль, зелень.

Приготування: сушені гриби замочити в холодній воді на кілька годин. Поставити варити (в трьохлітровій каструльці) на маленькому вогні одну годину. Додати почищену та порізану кубиками картоплю. Цибулю подрібнити і моркву почистити та потерти на терці або порізати, обсмажити на олії і додати в юшку.  Посолити, поперчити, додати духмяний перець, лавровий лист, якщо смакує. Ще хвилин 10 поварити і додати вичавлений через часникодавку та припущений на олії часник та подрібнену зелень і виключити юшку.

Суп із консервованої сардини

Потрібно: 2,5 л води, 1 банка сардини, 3 картоплини, 1 цибулина, 1 морквина, 4-5 л зеленого горошку, спеції та зеленьза смаком.

Приготування: моркву почистити і натерти на середній тертці. Ріпчасту цибулю почистити, помити, нарізати дрібними кубиками і обсмажити на розігрітій з рослинною олією сковороді разом з морквою.

У каструлю налити воду, поставити на вогонь і довести до кипіння. Картоплю почистити, помити, нарізати невеликими кубиками і додати у воду. Зменшити вогонь і варити до готовності картоплі. Коли картопля буде готова, додати смажену цибулю з морквою і консервований горошок, попередньо зливши з нього всю рідину. Посолити і поперчити.

Як тільки суп закипить, додати шматочки консервованої риби, подрібнену зелень і все довести до кипіння.

Готовий суп розлити по тарілках і подати на стіл.

Сирний кукурудзяний суп

Потрібно: 200 г плавленого сиру, 560 г консервованої кукурудзи, 2 ч. л. сушеного кропу, 2 ч. л. сушеної петрушки, 7 г кукурудзяного крохмалю.

Приготування: якщо ви любите кукурудзу, цей суп безумовно повинен вам сподобатися. Він швидко готується і виходить дуже смачним. Є два варіанта його приготування – можна подрібнти частину кукурудзи в блендері до стану пюре, а можна всю кукурудзу залишити цілою.

Головний секрет приготування супу – хороша кукурудза. Чим м’якшими і молодшими будуть зернятка, тим смачнішим буде суп.

Поставити на вогонь літр води, порізати сирки на невеликі шматочки, щоб вони краще і швидше розчинялися. Сирки можна замінити будь-яким плавленим сиром без добавок. Коли вода закипить, кинути в неї сирки і помішувати до повного розчинення.

Поки сирки розчиняються в киплячій воді, приблизно половину всієї кукурудзи (це буде звичайна банку, в якій всього близько 400 грамів, в т.ч. 280 грам сухого продукту) подрібнити в блендері до пюреподібного стану. У киплячу сирну основу супу покласти цільні зерна кукурудзи та кукурудзяне пюре. Варити хвилин 5-10, потім додати зелень. Потрібно зважати на консистенцію супу. Якщо ви хочете зробити його густішим, то за кілька хвилин до кінця варіння додайте в суп одну-дві чайні ложки крохмалю, розведеного у холодній воді. Головне при цьому не забувати помішувати суп.

Вегетаріанський рисовий суп

Потрібно: 5-6 шт. дрібної картоплі, 200 г білого рису, 1 шт. моркви, 200 г замороженого зеленого горошку, 200 г замороженої кукурудзи, 3 ст. ложки рослинної олії, сіль за смаком.

Приготування: промити та відварити до напівготовності рис. Відкинути його на друшлаг, злити отриманий бульйон в каструлю. Очистити і порізати кубиками картоплю. Додати її в підсолений бульйон і варити до готовності. Поки картопля вариться, почистити і натерти на тертці моркву. Протушкувати на рослинній олії моркву, додати в неї кукурудзу, горошок і рис. Посолити і, помішуючи, тушкувати 5-7 хвилин. Додати в каструлю з картоплею рис та овочі. Варити до готовності рису.

Юшка зі свіжої риби

Потрібно: 2 л води, 1-1,5 кг риби, 1/3 склянки пшона,1 морква, 3-4 картоплини, 1 ріпчаста цибулина, 10 горошин чорного перцю, сіль, зелень за смаком.

Приготування: рибу почистити, промити і зварити з неї бульйон, знімаючи в міру необхідності піну. Вийняти рибу, а бульйон ретельно процідити через сито і поставити на вогонь. Коли закипить, покласти в каструлю пшоно, нарізані соломкою картоплю і моркву, цибулину, лавровий лист і перець. Варити до готовності овочів. У цей час руками розібрати рибу на невеликі шматочки, уважно вибираючи кістки. Коли суп звариться, покласти в нього шматочки риби і прокип’ятити 2-3 хвилини. При подачі на стіл посипати юшку рубаною зеленню.

Розсольник з перловкою

Потрібно: 1 л води, 1/3 склянки перловки, 4 шт. солоних огірків, 3-4 шт. картоплі, 2 шт. моркви, 1 цибулина, 1 ст. л. томатної пасти, сіль , зелень за смаком.

Приготування: промити перловку і замочити її на ніч. У киплячу підсолену воду додати перловку і варити 15-20 хвилин. Очистити картоплю, нарізати кубиками і додати до перловки і варити до готовності. Нарізати цибулю скибочками і обсмажити на рослинній олії до золотистого кольору.

Натерти моркву на тертці, додати в цибулю, посолити і обсмажити 5 хвилин, періодично помішуючи. У овочеву заправку додати томатну пасту, перемішати і додати в каструлю з супом.

Натерти на тертці солоні огірки, додати їх у суп і варити ще 10 хвилин. При подачі до столу посипте розсольник дрібно посіченою зеленню кропу.

Харчо

Потрібно: 100 г рису, 3 картоплини,  2 цибулини, 1 морква, 1 білий корінь (селера, петрушка), 5 зубців часнику, 70 г волоських горіхів, 3 ст. ложки томатної пасти (або 100 г ткемалі), 3 ст. ложки олії, зелень (петрушка, кінза), 2 лаврових листка, щіпка меленої кориці, хмелі-сунелі за смаком, червоний мелений перець за смаком, чорний мелений перець за смаком, сіль за смаком, цукор за смаком, 2 л води.

Приготування: картоплю відварити в мундирі до готовності, остудити, почистити і порізати кубиками. Рис промити у холодній воді, залити окропом і відварити до готовності 20 хвилин.

Дрібно порізати цибулю і часник. Моркву і білий корінь натерти на крупній тертці. Подрібнити зелень. Волоські горіхи обсушити на сковороді, очистити і подрібнити качалкою або блендером.

У розігрітій олії спасерувати цибулю 5 хвилин, додати моркву, білий корінь і обсмажити ще 3 хвилини. Потім додати томатну пасту, перемішати і обсмажити 3 хвилини. Додати горіхи, часник, спеції і цукор, перемішати і готувати ще 3 хвилини. Перекласти засмажку в рис. Додати картоплю. Посолити і варити суп харчо ще 5-7 хвилин на повільному вогні. Наприкінці додати зелень, вимкнути вогонь і дати настоятися харчо 20 хвилин.

 

Джерело:
До списку новин