загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Пенсіонери займаються на велотренажерах і проходять квантову терапію (ФОТОРЕПОРТАЖ)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Перебування людей похилого віку в територіальному центрі соціального обслуговування Центрального району скрасив подарунок Агентства ООН у справах біженців. В  рамках проекту «Центри підтримки для літніх людей в м. Маріуполі» закладу передали сучасне обладнання та інвентар на суму понад 300 тисяч гривень.

Як після цього змінилося дозвілля та обслуговування пенсіонерів, подивилися заступник міського голови Ксенія Сухова та глава маріупольського офісу управління Верховного комісаріату ООН у справах біженців (УВКБ ООН) Діну Ліпкану. Для підопічних Центр став другою домівкою і зміни, які в ньому відбуваються – тішать. Крок за кроком заклад змінюється, кількість соціальних сервісів збільшується, а перебування в ньому стає ще яскравішим і цікавішим.

Під час екскурсії по терцентру його директор Ганна Камаралі розповіла, що сюди за підтримкою приходять не тільки пенсіонери, а й внутрішньо переміщені особи похилого віку. Всім охоче протягують руку допомоги.

Міська влада піклується про літніх людей. Наприклад, в минулому році провели перший капітальний ремонт Центру, який продовжиться в поточному. А завдяки підтримці УВКБ ООН він наповнився новим змістом - тут з'явилися тренажери та спортивний інвентар, медичне, швейне, побутове та кухонне обладнання.

Почесним гостям показали тренажерний зал, де пенсіонери під наглядом медсестр займаються спортом. Так, роблячи вправи на велотренажері, пенсіонери згадують молодість, як колись колесили вулицями міста. Це їх бадьорить, робить здоровішими та піднімає настрій.

Показали й нове медичне обладнання. Тепер підопічні територіального центру можуть скористатися апаратом квантової терапії та масажним кріслом. За словами медсестри, пацієнти задоволені, їм стає легше ходити і рухатися. Помітно змінилися й кімнати відпочинку, де гостей зустріли привітним виконанням пісні «Червона рута».

У центрі також з'явилися м'які куточки, плазмові телевізори, холодильник, електричні печі, тощо, а найголовніше - відкрився пункт побутового обслуговування для малозабезпечених громадян. Дивлячись на те,  як пенсіонери проводять час, Ксенія Сухова розповіла, що міська влада й надалі буде розвивати цей напрям. На капітальний ремонт даного терцентру тільки в цьому році планують вкласти близько 3 млн грн.

«Пенсіонери сприймають Центр, як свій другий дім. Тут вони, як одна велика родина. Нам хочеться створити в ньому затишок. Щиро дякую нашим партнерам за підтримку», - зазначила Ксенія Сухова.

Діну Ліпкану  підкреслив, що йому дуже приємно бачити, як передане обладнання використовується на благо людей: «Управління верховна комісара у справах біженців дуже радо, що подібні ініціативи йдуть від міської влади. Ми пішли їй на зустріч і вирішили допомогти технічно оснастити територіальний центр».

За такий подарунок вдячні й підопічні Центру. Їх дозвілля стало не тільки активніше, але й яскравіше.

 

 

Джерело:
До списку новин