загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Потерти носа золотому леву. В Івано-Франківську відкрили унікальну браму

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Нову туристичну цікавинку – «Галицьку браму» – одну із двох брам, через яку у ХVІІ столітті можна було потрапити до Станіславова, відкрили в Івано-Франківську.

У стародавні часи кожне місто мало свої підземелля. А про таємні підземелля Станіславова ходить багато легенд, адже були не лише схованкою від нападу ворогів, а й можливістю швидко покинути місто. Неподалік Ратуші колись було віднайдено великий підземний коридор, яким міг проїхати вершник. «Галицьку браму» спорудили за 50 м від цього місця. Митці відновили браму і зобразили на ній золотого лева, символ галицької землі.

«Історичних відомостей про те, як виглядала брама, не збереглося. Ми дослідили аналоги, якою теоретично вона могла б бути. І дійшли висновку, що, швидше за все, ця брама була дерев’яною і могла бути оздоблена металевими накладками в давніх традиціях Єгипту чи Римської імперії.  Це не стільки історична брама, як психологічна, чуттєва, настроєва», – каже художник і коваль Сергій Полуботько.

Презентована «Галицька брама» не є справжнім входом у підземелля, але для неї уже вигадали легенду: якщо потерти носа золотому леву і загадати бажання, воно обов’язково здійсниться.

 

Джерело:
До списку новин