загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мінфін до кінця тижня узгодить з МВФ проект пенсійної реформи в Україні

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Які сюрпризи чекають на наших пенсіонерів? Про це нас повідомлять після того, як Міністерство фінансів України узгодить з місією Міжнародного валютного фонду проект пенсійної реформи. 

Міністерство фінансів України до кінця цього тижня узгодить з місією Міжнародного валютного фонду, що працює в країні, проект пенсійної реформи. Про це повідомив міністр фінансів Олександр Данилюк на брифінгу в Києві.

"Гадаю, що до закінчення роботи місії МВФ (до кінця тижня – ред.) Ми все узгодимо", – сказав міністр. За словами Данилюка, пенсійна система за підсумками проведення реформи повинна буде стати справедливою і бездефіцитної.

На думку прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, пенсійна реформа, яку уряд разом з коаліцією винесе до парламенту, повинна відповідати на кілька запитань:

  1. 1. Потрібно побудувати справедливу пенсійну систему, вважає Гройсман. "Не може бути, щоб 85% пенсіонерів зрівняли, щоб вони жили на мінімальну пенсію", – упевнений прем'єр.
  2. 2. Уряду необхідно орієнтуватися на середньострокову перспективу. "Я б хотів, щоб в 2024 році на місці того, що сьогодні у нас дефіцит пенсійного фонду – 140 млрд, ми б вийшли і сказали, що дефіцит пенсійного фонду дорівнює нулю або наближається до нуля. Зменшення дефіциту дозволить інвестувати в розмір пенсій і в якість життя українських громадян", – зазначив глава Кабміну.
  3. 3. Пенсійна реформ повинна дати можливість підняти пенсії громадянам. "Ми пропонуємо з 1 жовтня підняти пенсії українським пенсіонерам", – підкреслив Гройсман.

"Механізми наступні. Осучаснення пенсій буде повністю пов'язано з тим, які внески ми платили. Це повинна бути абсолютно солідарна справедлива система. Ми порахували в тому числі зменшення дефіциту пенсійного фонду в цьому році. Можу сказати, що наші прогнози показують, що виконати всі ці завдання ми можемо", – додав прем'єр.

Нагадаємо, 1 травня українців чекає індексація соціальних стандартів. Так, мінімальна пенсія зросте з 1247 до 1312 гривень, а прожитковий мінімум – з 1544 до 1624 гривень. У результаті піднімуться всі виплати, які прив'язані до прожиткового мінімуму.

У той же час, мінімальну зарплату в цьому році підвищувати більше не планують.

Відзначимо, на початку року "мінімалка" зросла з 1600 до 3200 гривень. У бюджеті Пенсійного Фонду на цей рік передбачено підвищення пенсій двічі: з першого травня і з першого грудня.

Ксенія Капустинська

 

Джерело:
До списку новин