загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Прорив у медицині: вчені знайшли метод лікування хвороби Паркінсона

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Це найбільш розповсюджене у світі нейродегенеративне захворювання досі вважалося невиліковним. Та міжнародна група вчених зі Швеції та США заявила, що знайшла спосіб вилікувати хворобу Паркінсона. Для цього треба замінити клітини мозку на такі, що могли б "виправляти" пошкоджений мозок.

За словами вчених, клітини головного мозку людини можна "переконати" взяти на себе роботу тих клітин, які зруйнувала недуга.

Випробування на мишах із симптомами, схожими на хворобу Паркінсона, показали, що така терапія може полегшити їхній стан. Проте перед випробуваннях на людях слід провести багато інших досліджень.  Експерти кажуть, що  дослідження, опубліковане в журналі Nature Biotechnology, є надзвичайно перспективним, хоча і перебуває на дуже ранній стадії.

Дослідники ще мають перевірити, чи таке лікування є безпечним. А також те, чи справді перетворені клітини, які починали працювати як астроцити, можуть функціонувати як пошкоджені Паркінсоном нейрони, що продукують дофамін.

Людям із Паркінсоном бракує дофаміну через те, що деякі клітини мозку, які його виробляють, загинули. Що саме вбиває ці клітини - невідомо, але їх втрата викликає негативні симптоми, такі як тремтіння і труднощі під час руху. Лікарі можуть призначати ліки, аби полегшити симптоми, але наразі не можуть вилікувати причину.

Ознайомитися з дослідженням можна тут.

 

Джерело:
До списку новин