загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

У ВР підтримали зняття обмежень з пенсій працюючих пенсіонері

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Проект закону «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо відновлення прав працюючих пенсіонерів на отримання пенсії» №5671 парламенту рекомендують прийняти за основу.

Про це повідомляє Комітет з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення ВР, передає «Закон і Бізнес».

Законопроектом №5671 пропонується скасувати норми про обмеження виплати і розміру пенсій для працюючих пенсіонерів, адже зараз передбачено скорочення на 15% пенсій для працюючих пенсіонерів та невиплата пенсій працюючим пенсіонерам, які перебувають на окремих посадах державної служби.

Однак КС ще у 2016 році визнав неконституційними норми про обмеження виплати пенсій для працюючих пенсіонерів. Тож зазначений проект приводить законодавство у відповідність Конституції.

Відповідні зміни пропонується внести до законів «Про пенсійне забезпечення», «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», «Про пенсійне забезпечення осіб, звільнених з військової служби, та деяких інших осіб», «Про державну службу», «Про судову експертизу», «Про Національний банк України», «Про службу в органах місцевого самоврядування», «Про дипломатичну службу», «Про наукову і науково-технічну діяльність» та до Положення про помічника-консультанта народного депутата України.

Члени комітету відзначили, що прийняття законопроекту відновить соціальну справедливість для працюючих пенсіонерів і одноголосно підтримали законопроект.

 

Джерело:
До списку новин