загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як відучити собаку гризти взуття?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Звичка собак жувати різні речі – проблема поширена. Для багатьох тварин – це улюблене заняття. Як відучити собаку гризти взуття, розповіла ветеринарний лікар Олеся Ратушна.

Порада №1 – Вправа «Не можна» і «Молодець»

Жування взуття може бути викликане елементарної нудьгою і бажанням кудись реалізувати енергію. Тому дуже важливо на початковому етапі показати собаці, що гризти взуття недобре і обов’язково надати їй заміну цього заняття. Адже спочатку собаки гризуть взуття, тому що просто нудьгують, а потім це може стати їхньою звичкою, вони так грають – тоді це і стає проблемою. Вихованці бешкетує навіть тоді, коли їх господарі вдома.

Покладіть свій старий черевик (або іншу свою річ) на підлогу, а поруч – жувальну іграшку або кістку. Вдайте, що ви не дивитеся, наприклад, візьміть книгу і читайте. Якщо собака підійде і візьме вашу річ, то заберіть її у нього і скажіть «Не можна!». Якщо щеня вибере свою іграшку або кістку, то похваліть його, пригостивши улюбленими ласощами.

Важливо виконувати вправу систематично і якщо собака вже знає команду «фу» і «не можна». Нехай господар проявить свою витримку і терпіння. І головне – не буде перетворювати цей процес на веселу для собаки забаву. Важливо чітко давати команди і не «грати в перетягування». Необхідно домогтися від тварини розуміння, що ви незадоволені її діями, але змініть гнів на милість, коли вона віддасть ваше взуття.

Порада №2 – Виробити у собаки неприємну асоціацію

Візьміть пластикову пляшку з діркою в пробці. Туди необхідно налити холодної води. Як тільки ви бачите, що собака схопив взуття – бризкаєте в нього водою. Тут головне – залишитися непоміченим для собаки. Можна поливати непомітно з-за рогу, а пляшку прикрити журналом або газетою.

Потрібно викликати переляк, не пов’язаний з людьми, при спробі пожувати хазяйські речі, але дуже важливо залишитися непоміченим для собаки. У зворотному випадку, метод не спрацює.

Суть даного методу зводиться до наступного – залишити у собаки неприємну асоціацію про те, що взяти хазяйське взуття значить спричинити за собою щось страшне і незрозуміле.

Порада №3 – Зробити взуття несмачним


Зробіть рідину на основі гірких трав або перцю. Візьміть настоянку полину зі стручком червоного перцю і обробіть цим настоєм взуття, яке не шкода дати спробувати собаці на зуб. Інше – сховайте в шафу. Використовувати через кожні 2-3 дні три тижні.

Основне в цьому методі – виробити ефект відторгнення від взуття. І після того, як улюбленець відмовився від черевика, заохочуйте його улюбленими ласощами. Тобто важливо показати собаці, що «смачно» – це не ваше взуття, а щось інше.

Ми віримо, що всі три методи, як відучити собаку гризти, виявляться дієвими, і Все буде добре!

 

Джерело:
До списку новин