загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Коли українцям чекати довгоочікуване потепління: прогноз погоди на тиждень

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У неділю дощі пройдуть по всій Україні. При цьому на півдні і сході потеплішає до 10-12 градусів тепла.

Українців у найближчі кілька днів чекає дощова і прохолодна погода. Так, температура повітря в найближчі кілька днів буде коливатися в межах 5-8 градусів вище нуля. Наступного тижня, як прогнозують синоптики Укргідрометцентру, настане значне потепління – до 15-17 градусів тепла.

Прогноз на 24 квітня. Фото: Укргідрометцентр

Різке потепління, згідно з прогнозом Укргідрометцентру, настане у вівторок, 25 квітня. В цей день на півдні потеплішає до + 17 градусів, на сході та в центрі – до 15 градусів, а на заході – до 12-14 градусів вище нуля. При цьому дощі пройдуть у Києві, Черкаській, Полтавській областях, а також на заході і півночі країни.

Народний прогноз погоди

23 квітня відзначається день пам'яті святих мучеників Терентія, Помпія та інших. У цей день у давнину спостерігали за сонцем: "Якщо сонце зійде червоне у туманному серпанку – рік буде хлібородним. Якщо викотиться із-за гори – доведеться переорювати озиме поле та засівати яровиною". У цей час розкриваються бруньки у груші, дуба. Сходять нарциси, крокуси, а при ранній і теплій весні можуть цвісти.

24 квітня вшановується пам'ять святого мученика Антипа, єпископа Пергамо-Асійського. Антипа називали Половодом і казали: "Антип води розпустив", "Антип без води (холод) – засіки без зерна (літо погане)". Наші пращури помітили: "Якщо до цього дня води не розкрилися, то весна пізньою буде і літо поганим простоїть". Якщо вранці мороз, а вдень пішов сніг, то ще цілий місяць буде холодно. У цей день ведмідь з барлоги виходить.

25 квітня вшановується пам'ять святого мученика Василя, сповідника, єпископа Парійського. З цього дня стає значно тепліше, земля прогрівається, сохне, тому в народі говорили, що "Василь землю парить". Наші пращури спостерігали за вербою: якщо вона до цього дня розпушилась – сильного холоду уже не буде. З 25 квітня масово вилітають джмелі, літають бджоли. Виходять з нір лисиці.

26 квітня відзначається день пам'яті святої мучениці Фомаїди Єгипетської. У народі Фомаїда вважається приборкувачкою пристрастей. Наші пращури спостерігали за виділенням березового соку: якщо у берези було багато соку, вважалось, що літо буде дощовим. У цей час з'являються перші весняні квіти (при теплій весні з'являються раніше), зеленіє малина.

 

Джерело:
До списку новин