загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Куди поїхати на травневі вихідні: ТОП кращих національних розваг

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Цього року останні дні квітня припали на вікенд, а слідом за ними - святкові 1 і 2 травня. Ще одна низка з чотирьох неробочих днів очікує нас трохи пізніше - з 6по 9 травня. Це прекрасна можливість вирватися з чотирьох стін і трохивідпочити. Ми з'ясували, що цікавого очікує українців у першій декаді травня в великих містах країни і які фестивалі, видовища і свята варто включити вмаршрут подорожі по Україні в ці дні.

 

ПОДИВИТИСЬ НА ТЮЛЬПАНИ І ЯПОНСЬКІ САДИ В КИЄВІ

З 28 квітня по 2 травня в Національному ботанічному саду ім. М. Гришка буде проходити фестиваль "Ландшафтна весна-2017". Одна зі складових фестивалю - шоу-конкурс "Японські мотиви в Ботсаду", який складається з двох етапів в 4категоріях: сад філософський, пейзажний, водний і чайний. Вартість вхідного квитка в Ботсад - 40 грн.

Крім того, на травневі свята в Києві завершує свою роботу міська виставка тюльпанів на Співочому полі: на 2 тис. кв.м щебудуть цвісти десятки тисяч тюльпанів 12 різновидів. Вхідний квиток на виставку - 30 грн.

Співоче поле. На Печерську будуть цвісти десятки тысяч тюльпанів

ПОЇСТИ НА ГАСТРОФЕСТИВАЛЯХ

Одночасно в декількох містах будуть проходити гастрономічні фестивалі.

МУКАЧЕВЕ. Дійство зі смачним назвою "Огінь і мнясо" пройде з 29 квітня по 2 травня в міському парку Перемоги. Тутбудуть представлені страви з м'яса і овочів, приготовані на вогні, крафтового пиво і авторські вина. Вхід вільний.

ЛЬВІВ. 28-29 квітня фест Craft Beer & Vinyl Music Festival збере представників культури крафтового пива: пивоварів іспоживачів напою. Пиво можна буде придбати під відкритим небом на локації FestRepublic, простіше кажучи - в цехуколишнього пляшкового заводу (вул. Старовознесенська, 24-26). Тут будуть ознайомчі екскурсії від Пивної ліги, Гаражпивовара, зустрічі колекціонерів пивної атрибутики і експозиція ретро-автомобілів. Вхід на фестиваль вільний, ціна келихапива від 40 грн. Продегустувати напій (150 г) можна за фішку - вона коштує 15 грн.

ЧЕРНІГІВ. "Дерун-фест" присвячений знаковій страві кухні Полісся. Фестиваль вуличної їжі пройде на центральній площіміста 29-30 квітня. У ході" Дерун-фест "намічено встановлення якогось рекорду України. Про що йде мова, поки не ясно -організатори тримають інтригу. Вхід вільний.

ЛУЦЬК. У досить віддаленому від моря місті, на території замку Любарта, 29-30 квітня пройде Lutsk Food Fest з тематикою"Морський вікенд", де всіх гостей будуть годувати морепродуктами. Вартість вхідного квитка - 25 грн.

Чернігів. "Дерун-фест" присвячений культовій страві кухні Полісся

ВІДКРИТТЯ ФОНТАНУ НА РІЧЦІ ПІВДЕННИЙ БУГ У ВІННИЦІ

Святкове відкриття сезону роботи світломузичного фонтану "Рошен" у Вінниці заплановано на 29 квітня. Якщо ви будетеподорожувати в ці дні по Поділлю, ми настійно радимо в цей вечір опинитися на міській набережній біля Південного Бугу -щоб побачити ефектне лазерне та світломузичне шоу, яке традиційно супроводжує початок роботи найбільшого в Європіплаваючого фонтану.

Шоу. Фонтан на Південному Бузі входить в десятку найбільш видовищних у світі

ПОМАХАТИ МОЛОТОМ

5-7 травня в Івано-Франківську на площі Бастіон пройде традиційне "Свято ковалів". Для глядачів і неспеціалістівнайцікавіша частина свята - виставка-ярмарок кованих виробів і можливість спробувати свої сили в ковальській справі,повозитися з горном, молотом і ковадлом. Вхід на фестиваль вільний.

Ковалі на площі Бастіон

ПОПИТИ КАВУ В КАМ'ЯНЦІ-ПОДІЛЬСКОМУ

З 29 квітня по 1 травня в Кам'янці-Подільському на території Старої фортеці пройде Фестиваль середньовічної культури"Форпост". Кожен день в програмі - відтворення боїв з холодною зброєю епохи Середньовіччя. Вечорами - фаєр-шоу. Востанній день фестивалю на глядачів запрошують на тематичну квест-екскурсію по місту "Полювання на відьму". Також впрограмі - змагання зі стрільби з лука, ярмарок, майстер-класи з середньовічних танців та ремесел, ігри та конкурси длядітей і дорослих, мотопарад. Вартість квитків: 200-400 грн.

"Форпост". У Старій фортеці пройдуть середньовічні бої

А 1-3 травня в центрі міста, на Польському ринку, буде працювати кавовий містечко, в якому проходить, зрозуміло,кавовий ярмарок з майстер-класами створення картин для інтер'єрів з кавових зерен, ворожінням на кавовій гущі,конкурсом "Кавовий силач".

Обов'язковий атрибут свята - гігантська турка на 200 л кави. Вхід в кавове містечко - вільний.

Супертурка. У цій посудині можна заварити двісті літрів кави

ВПЕРШЕ В ЖИТТІ ЗОРАТИ І ЗАСІЯТИ ПОЛЕ

5-7 травня на території творчого хутора "Острів Обирок" (Чернігівська обл., Батуринський р-н) пройде весняна частинафестивалю "Хліб своїми руками". "Острів Обирок" представляє собою екопоселення, на території якого проходятькультурні та оздоровчі заходи, майстер-класи, виставки і т. д.

Ідея травневого дійства цікава – дати всім бажаючим можливість відчути, який шлях проходить буханець хліба від посіву зерна і до пекарні. Учасники фестивалю спробують зорати землю, посіяти зерно, заволочать ріллю, виготовлять і встановлять опудала для відлякування птахів. Щоб взяти участь у фестивалі, потрібно заздалегідь зареєструватися і отримати докладну інструкцію. Учасників закликають прихопити з собою весь комплект спорядження, необхідний для похідного життя: посуд, каремат, спальник, рушник, ліхтарик. Вартість участі – 250 грн з людини. Проїзд з Києва фестивальним автобусом – 250 грн в обидва кінці.

Весняні роботи на "Острові Обирок"

ПОДИВИТИСЬ НА ФАЄР-ШОУ В СТОЛИЦІ ЗАКАРПАТТЯ

1-2 травня театри вогню з України та інших країн зберуться в Ужгороді, в Амфітеатрі (вул. Орлина, 3) на вогненнийфестиваль - Fire Life Fest. Виступ театрів доповнюється цирковими номерами, світломузикальним шоу, концертами та майстер-класами. Вартість квитків - 100-150 грн.

В Ужгород приїдуть театри вогню

ТРОХИ ПОБЕШКЕТУВАТИ У ЛЬВОВІ

На першу суботу травня на Музейній площі Львова заплановане міське свято "День Батяра". Напевно, варто пояснитизначення слова "батяр". "Так у Львові називали міських гуляк. Хуліганські замашки їм не чужі, але їх ніяк не можна назватигопниками або бандитами, - розповідає історик і гід Ігор Лильо. - Такий типаж був властивий тільки трьом українським містам - Києву, Львову та Одесі. У Львові розпочалась XX ст. батяри створили свій власний жаргон, дрес-код і манеруповедінки. Ось на відродження цих нюансів і засноване свято".

В останні роки свято проходить у вигляді заїзду "Батяри на роверах" (за аналогією з лондонськими "твідовимивелопробігами").

 

Джерело:
До списку новин