загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Чи можна долю пенсіонерів і землі вирішувати поспіхом «сліпим» пакетом? – Скоцик

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зобов'язання в короткі терміни відкрити ринок землі і провести пенсійну реформу призвели до управлінського хаосу в уряді. Щоб догодити МВФ і продовжити практику позик, влада готує поспішні недореформи, а інтереси народу зняті з порядку денного.

Про це пише в своєму блозі на "ЛБ" лідер Аграрної партії Віталій Скоцик.

"Посадивши Україну на "голку кредитів", влада метається між власним інтересом і рекомендаціями МВФ у земельній та пенсійній сферах. У поспіху урядовці не в змозі скоординувати свої дії навіть одне з одним. Хаотичність заяв свідчить, що жодної чіткої стратегії дій щодо пенсійної та земельної реформ у них нема. Усі їхні плани насправді – невдалі експромти на ґрунті переговорів з МВФ про черговий кредит", - вважає політик.

Як приклад неузгодженості дій урядовців він наводить те, що 19 квітня після засідання уряду міністр соціальної політики Андрій Рева сказав, що пенсійна реформа "на 99% погоджена із МВФ". Тим часом віце-прем'єр-міністр Павло Розенко заявив, що законопроект щодо пенсійної реформи самі члени Кабміну в очі не бачили.

"Голова місії МВФ в Україні Рон ван Роден у статті на одному з українських сайтів недвозначно дав зрозуміти: Фонд не надто задоволений діями наших урядовців у реформуванні пенсійної системи. Зокрема, фонд наполягає на підвищенні ефективного пенсійного віку, що вже записано навіть у меморандумі з МВФ. В уряді ж продовжують розповідати, що про підвищення пенсійного віку не йдеться. Віце-прем'єр Розенко статтю ван Родена назвав маячнею", - нагадує Віталій Скоцик.

На його думку, те, що урядовці тиражують суперечливі заяви, є свідченням непродуманої підготовки ключових для країни законопроектів, що визначать майбутнє пенсійної системи і земельних відносин. Особливо небезпечним є припущення міністра фінансів Олександра Данилюка про те, що урядові законопроекти з обох напрямків можуть бути ухвалені в парламенті єдиним "пакетом" через один-два місяці.

"Найгірше, що законопроект щодо пенсійної реформи, як і законопроект щодо обігу земель сільгосппризначення, готується кулуарно, без широкого обговорення. Це вже сформована традиція влади, коли йдеться про надважливі для долі країни документи. Так сказав кредитор – це тепер головне обґрунтування всіх "ініціатив" уряду. А під шумок можна не лише догодити міжнародним фондам, а й провести дерибан української землі, яка внаслідок поспішного розпродажу може опинитися у "достойних руках" кількох олігархічних сімей", - наголошує Віталій Скоцик.

Місія МВФ планує повернутися в Україну у травні для подальшого перегляду співпраці. І уряд уже вирішив за нас усіх, що Україна має робити і в які терміни. І про те, що і як ми будемо робити, наші міністри спочатку розказують американським слухачам, а не своєму народові. Очевидно, поділитися своїми планами з народом вони бояться. Зрозуміло – чому: цьому Кабміну вже не довіряють більш ніж 80% українців, цьому парламенту – майже 90%.

"Парламентарі, яких зараз можуть змусити голосувати за ці злочинні земельно-пенсійні афери «гуртом та в роздріб», повинні розуміти одну річ. Ті, хто зважиться віддати голос за псевдореформи, зраджують національні інтереси.

Україна з такою владою повністю втрачає суб'єктність. Бо єдиним джерелом влади в Україні вже буде не народ, як записано у Конституції, а Міжнародний валютний фонд. А головне національне багатство – українська земля – може стати "обідом" міжнародних корпорацій і вітчизняних олігархів. І тоді жоден кредит нашу державу не врятує від катастрофи", - застерігає автор.

 

Джерело:
До списку новин