загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

НКРЕКП пропонує запровадити нові тарифи на розподіл природного газу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

НКРЕКП разом з громадськістю провели обговорення додаткових заходів захисту споживачів природного газу при відокремленні рахунків за газ як товару, та тарифів на послуги розподілу природного газу як плати за потужність.

На минулому тижні Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг разом з громадськістю провели обговорення додаткових заходів захисту споживачів природного газу при відокремленні рахунків за газ як товару, та тарифів на послуги розподілу природного газу як плати за потужність.
Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг запропонувала ввести строком до 1 жовтня 2017 року такі тарифи на розподіл природного газу:
  • • для лічильників типу G1.6 – 7,74 грн/міс;
  • • для лічильників типу G2.5 – 12,49 грн/міс.
Протягом цього періоду НКРЕКП перегляне та має встановити зменшення тарифів на теплопостачання у середньому на 5 % за Гкал.
Після 1 жовтня 2017 року знову будуть діяти тарифи на розподіл, які були прийняті 28 березня 2017 року.
Оскільки виробничо технологічні втрати (ВТВ) та витрати в структурі тарифу на розподіл складають 38 %, Громадянська мережа ОПОРА наголосила на необхідності перевірки якісних показників впровадження інвестиційної програми газорозподільчими підприємствами, особливо на зменшення ВТВ.
Проаналізувавши фактичні та нормовані ВТВ щодо 15 підприємств та виявила, що у порівнянні із 2015 роком нормовані втрати та витрати зросли приблизно на 34 %, а фактичні ВТВ на 6 % більші рівня 2014 року. У грошових втратах це складає близько 3,1 млрд грн.
Тому Громадянська мережа ОПОРА запропонувала проаналізувати виконання інвестиційних програм на предмет якісного зниження ВТВ, адже в новому тарифі з 1 жовтня передбачається збільшення фінансування витрат на капітальне вкладення вдвічі.
Перед збільшенням тарифів необхідно розуміти, куди були спрямовані кошти інвестиційних програм та яка якість їхньої реалізації у минулих періодах. Тільки після встановлення кількісного та якісного контролю над впровадженням інвестиційних програм та діяльності ліцензіатів, споживачі дійсно відчують покращення надання послуг та отримають справедливі тарифи.
Методика передбачає встановлення абонентської плати залежно від максимальної потужності, і відповідно, від типорозміру лічильника газу. Як зазначає координатор житлово-комунальних та енергетичних програм Громадянської мережі ОПОРА Тетяна Бойко, в Україні критично мало споживачів (до 30 відсотків), які використовують природний газ лише для приготування їжі, мають лічильники з типорозміром G.1.6.
"Більшість будинків обладнані загальнобудинковими лічильниками, інші - мають індивідуальні лічильники G.2.5 або не мають взагалі. У всіх цих випадках плата буде нараховуватися як за приладом обліку з типорозміром G.2.5. Хоча, якщо домогосподарство має лише газову плиту, йому абсолютно достатньо меншої потужності. Також часто ті, хто використовує газ для приготування їжі та підігріву води, мають встановлені лічильники G.4, хоча для реальних потреб необхідно G.2.5.", - зазначає Тетяна Бойко.
На думку експертів, для більшості споживачів рахунки таки зростуть. 

"Протягом перехідного періоду критично важливо, щоби усі споживачів, які бажають це зробити, мали можливість встановити чи замінити газовий лічильник зі зменшеним типорозміром", - додає Тетяна Бойко. 

 

Джерело:
До списку новин