загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українцям розповіли, з чого почнеться пенсійна реформа, – інфографіка

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На даному етапі найбільш актуальною частиною пенсійної реформи в Україні має стати стабілізація солідарної системи.

Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева.

“Ми припускаємо поетапне введення класичної моделі пенсійної системи, яка складається з трьох рівнів: солідарного, обов’язкового накопичувального і добровільного накопичувального. Але, за будь-яких обставин, принаймні 75% пенсії повинні складати надходження від солідарного рівня пенсійного забезпечення”, — сказав він.

Чиновник нагадав, що вирішити цю проблему можна буде лише після усунення дефіциту Пенсійного фонду, яке є головною передумовою для впровадження наступних етапів реформи пенсійного забезпечення, а саме — накопичувальних рівнів пенсійної системи.

Рева вважає, що для цього в Україні є відповідні ресурси, і розроблена відповідна концепція, яка передбачає перехід від популістської “зрівнялівки” до справедливої мотивації громадян чесною працею заробляти власне гідне пенсійне забезпечення.

“Популістський підхід деяких попередніх керівників привів до тієї ситуації, в якій держава опинилася зараз, — “зрівнялівка” у розмірах пенсійного забезпечення тих, хто чесно працював все життя, і тих, хто не пропрацював жодного дня, призвела до демотивації людей платити внески до Пенсійного фонду, і, в результаті, до його дефіциту в розмірі понад 140 млрд гривень”, — обурився він.

У зв’язку з цим зараз в Україні один працюючий утримує одного пенсіонера, що є найгіршим показником в Європі — на 12 млн пенсіонерів припадає 12 млн працюючих громадян, які сплачують внески.

До того ж, є ще величезний масив людей, які працюють і взагалі не платять внески.

“Всього ж в Україні 26 млн працездатного населення — тобто у нас є величезний резерв для залучення платників внесків до Пенсійного фонду”, — резюмував міністр.

 

Джерело:
До списку новин