загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

«Лохотрон» із 90-х: «ЛИСТИ ЩАСТЯ» для пенсіонерів повернулися в Україну

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Стареньких розкручують на солідні суми грошей, а покарати шахраїв складно.

В Україні активізувалися поштові аферисти. Пенсіонерам почали масово надходити так звані "листи щастя" з повідомленням про великий грошовий виграш, отримати який можна після придбання товарів із доданого каталогу, йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Схема не є новою і задіювалася ще в 1990-ті роки. Потенційну жертву шахрайства переконують у виграші, який можна отримати, владнавши нібито дрібні формальності. Та за рахунок такої обіцянку витягують у довірливих громадян якомога більше грошей. Старенькі, ошелешені перспективою раптового збагачення, купують за нібито "акційною" ціною запропоновані товари – здебільшого такі, що їм і без того могли бути потрібними. Із кожним новим листом виграш нібито наближається, але насправді з'являються нові пропозиції, а отже витрати для жертви афери. Так люди можуть сплатити аферистам і кілька тисяч гривень.

ДИВІТЬСЯ ВІДЕО:

Окрім спам-розсилки по поштових скриньках, довірливих громадян ловлять через газети. Приміром, пропонують в оголошеннях акції: взяти рік народження, додати до нього свій вік і якщо вийде певне число (а воно майже в усіх співпаде) – негайно телефонувати для отримання призу. Фахівці кажуть, що на листах щастя зазвичай багато різноманітних печаток – пенсіонери їм довіряють. Психологи пояснюють, що люди потрапляють на гачок, подібний до азартних ігор – залежність від емоцій близькості до виграшу. Організатори на це й розраховують, а також – на слабке здоров'я стареньких. Якщо від переживань і зростання тиску обманута людина помре – для аферистів це мінус одна потенційна проблема в суді.

Щоправда, й там довести провину шахраїв буде непросто, адже на своїх рекламних буклетах вони дрібним шрифтом друкують попередження: мовляв, акція є всього лише маркетинговим дослідженням і не зобов'язує до вручення якихось призів. Завдяки цьому ділки часто уникають відповідальності за свої афери. Тому наразі порада психологів і правоохоронців однакова: пильнувати своїх стареньких родичів і знайомих від участі в сумнівних акціях.

Кореспондент ТСН Іван Гребенюк

Джерело:
До списку новин