загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні – святого Юрія: українці вперше виганяли худобу

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

У народі нині відзначають День святого Юрія. Він вважається покровителем хліборобства і скотарства у всіх християнських народів. Вважається, що на Юрія "весна сходить на землю", а сам святий цього дня "відмикає землю", відтак у селах відбувалися традиційні обходи полів. На Поділлі люди обідали на полях і те, що залишилось від Великодніх свят, закопували, щоб жито родило. Втім головне дійство цього дня - перший у році вигін худоби на пасовисько. Женуть худобу свяченою вербою - галузкою, що її святили на Шуткову неділю. Також на Юрія існує звичай обливати водою пастуха, щоб накликати дощ.

У народі вірять, що в день святого Юрія починає співати соловейко і вперше кує зозуля. Дівчата в цей день ворожать на женихів. Почувши зозулю, дівчина питає, чи довго їй залишатися в батьковій господі. Якщо зозуля більше не куватиме, то дівчина цього року вийде заміж. Якщо куватиме, то треба рахувати, скільки разів - стільки років ще чекати їй заміжжя.

 

Джерело:
До списку новин