загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Путіна просять позбутися від зайвих пенсіонерів

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Центр стратегічних розробок (ЦСР) під керівництвом Олексія Кудріна підготував для президента Росії Володимира Путіна нову стратегію пенсійної системи.

У документі пропонується скоротити число тих, кому покладені соціальні виплати, а також посилити умови їх нарахування, передає видання Дні.ру.

Як йдеться в новому проекті, на даний момент розмір пенсій дозволяє забезпечити старим лише мінімальний прожитковий мінімум. Розроблена стратегія-2035 дозволяє збільшити розмір соціальних виплат, за рахунок більш жорсткого відбору тих, кому вони будуть нараховуватися.

Зокрема, Кудрін пропонує істотно підвищити пенсійний вік до 63 років для жінок і до 65 років — для чоловіків з кроком по півроку на рік починаючи з 2019 року, передають «Ведомости». Ця міра дозволить скоротити число пенсіонерів на 9% (3,87 мільйона чоловік).

Крім того, пропонується посилити умови для отримання соціальних виплат. Для цього необхідно підвищити обов’язковий трудовий стаж до 20 років, а мінімальне число пенсійних балів — до 52.

Для тих, хто не заробив на страхову частину пенсії, соціальна пенсія буде нараховуватися пізніше: по досягненні 68 років (зараз вона нараховується з 65 років для чоловіків і 60 років — для жінок). Також передбачається посилити і правила нарахування дострокових соціальних виплат, які нараховуються, наприклад, лікарям і вчителям. Для отримання пенсії такого роду трудовий стаж пропонується підвищити до 35 років.

За розрахунками ЦСР, всі ці заходи дозволять значно збільшити розмір пенсії. Разом з тим трансферт з бюджету на фінансування пенсій скоротиться до 0,9% (2024 р.) і 2% (2035 р.) ВВП.Як зазначає видання, нову ініціативу повинен оцінити президент, однак матеріали йому ще не передані.

 

Джерело:
До списку новин