загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Хворі на серцево-судинні захворювання переконані: «Доступні ліки» - профанація уряду

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

З 1 квітня в Україні почала діяти урядова програма «Доступні ліки». Згідно з нею пацієнти мали б отримувати ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми безкоштовно або з незначною доплатою. На кожному кроці Уряд не втомлюється підкреслювати, що програма «Доступні ліки» – значне досягнення для пересічних українців.

Журналісти Vdalo.info вирішили поцікавитись у кам’янчан, чи скористались вони перевагами урядової програми.

Оскільки серед причин смертності населення в Україні, і у Хмельницькій області зокрема, перше місце займають серцево-судинні захворювання, ми звернулись із нашим запитанням саме до таких хворих. Пенсіонери, які найчастіше страждають на серцево-судинні захворювання, жваво коментують урядову програму.

– Мені 86 років, я перенесла інфаркт та інсульт. Минулого тижня тільки вийшла з лікарні, – розповідає пенсіонерка Віра Михайлівна. – У лікарні мені виписали довжелезний рецепт, з ним я прийшла до аптеки, яка бере участь у програмі «Доступні ліки». І тут виявляється, що в урядовому переліку немає жодного з необхідних мені препаратів. Кажу: «Дайте хоч «Корвалол», а вони мені кажуть, що й «Корвалолу» у списку немає.

– Я вже декілька років лікую гіпертонію «Лозапом», також приймаю «Магнікор» та «Корвалмент». Жодного з цих препаратів в переліку немає, – каже ще одна пенсіонерка Валентина Степанівна. –  Це не програма для людей – це суцільне знущання. Черговий привід принизити пенсіонера.

– Мені від тиску допомагає «Каптопрес». З лікарем ми довго підбирали дієвий препарат, його дозування. У переліку «Доступних ліків» цього препарату немає. Але міняти його на «доступні ліки» боюсь. Це ж такий стрес для організму. Може вони там, в уряді, й хочуть щоб нас поменшало, тому й пропонують замість лікування казна що, – обурюється  літній кам’янчанин.

Також ми запитали думку лікарів щодо переліку медикаментів від серцево-судинних захворювань, які потрапили до урядової програми.

Звичайно, це краще ніж нічого, погоджуються місцеві терапевти, коментуючи перелік ліків, які хворі можуть отримати безкоштовно або зі знижкою. Завдяки цій програмі на прийом прийшли люди, які раніше до лікарів не звертались. А тут почули про безкоштовні ліки й вирішили підлікуватись. Адже, дійсно, є категорія населення, для якої дорогі медичні препарати не по кишені. Таким чином у лікарів з’явилась можливість оглянути хворого, відправити його на флюорографію, провести інші необхідні обстеження.

Але все ж таки лікарі сходяться в одному: програма включає дуже обмежену кількість дієвих препаратів від серцево-судинних захворювань. Адже для цієї категорії хворих у програмі передбачені лише найпростіші та найдешевші препарати.

Людям, які страждають на гіпертонію та мають проблеми із серцем, лікарі НЕ РАДЯТЬ експериментувати та переходити на дешевші ліки з урядової програми. Здоров’я дорожче.

А ви вважаєте перелік «доступних ліків» ВДАЛИМ?

 

Джерело:
До списку новин