загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сьогодні – Тимофія та Маври. Святе подружжя катували та розп’яли на хресті

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 16 травня, за православним календарем згадують святих Тимофія і Мавру. В цей день господині радіють і обов'язково варять зелений борщ, а всі - б'ються кропивою.

Святі Тимофій та Мавра, як тільки одружились, були піддані жахливим тортурам і катуванням. У результаті їх розіп'яли на хрестах. Шлюб молодят тривав лише 20 днів.

Згідно з церковним календарем, Мавра отримала кілька прізвиськ. Одне з найпоширеніших – Розсадниця. Хороші господині, зазвичай, починали висаджувати розсаду капусти і сіяти різні насіння овочів. Дуже часто бризкали розсаду і святою водою, щоб захистити плоди від попелиці і гусениць.

Мавру також назвали – Зелений борщ. Це прізвисько свята отримала через те, що з цього періоду починали варити борщ із зелені – щавелю, кропиви, лободи.

Ще одне ім'я носить свята – Молочниця. У цей день, корова, наївшись соковитої і свіжої трави, приносила найсмачніше молоко. Люди говорили: "І господині легко, якщо на столі молоко". Говорили, що з цього дня у корів молоко додається. Господині раділи цьому, оскільки в селах в старовину молоко було одним з основних продуктів харчування.

Якщо людина народилася 16 травня, то, згідно з віруваннями, буде чудово готувати.

Також цілющою силою в цей день наділяли кропиву. Люди били один одного кропивою для того, щоб весь рік бути захищеними від хвороб. 16 травня знахарі також відправлялися збирати цілющі трави і готували з них зілля. Особливо цілющими вважалися настої з молодої кропиви, які допомагали позбутися від великої кількості хвороб.

Джерело:
До списку новин