загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Книжковий Арсенал 2017. Сім подій, які не можна пропустити

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

VII Міжнародний фестиваль Книжковий Арсенал буде проходити з 17 по 21 травня. Незмінним місцем проведення фестивалю стане культурно-мистецький та музейний комплекс Мистецький Арсенал.

У рамках Книжкового Арсеналу свої новинки представлять понад 150 видавництв, також організатори обіцяють авторські та тематичні програми та проекти, цікаві дискусії та лекції, благодійні акції, виставки ілюстрацій і артінсталяції, кінопокази, музичні перфоманси та багато іншого.

З повною програмою Книжкового Арсеналу 2017 можна ознайомитися на сайті Мистецького Арсеналу. Але щоб не загубитися в широкому розмаїтті запланованих презентацій та експозицій, пропонуємо ознайомитися із сімома подіями Книжкового Арсеналу, які не можна пропустити.

Дискусія Українське кіно: тоді і сьогодні

Де і коли: 18 травня о 19:00, Кінозал №2

Український кінокритик і кінознавець Сергій Тримбач презентує книгу Кіно, народжене Україною. З такої нагоди на Книжковому Арсеналі відбудеться дискусія про історію, проблеми і потенціал українського кіно. Учасники обговорення будуть говорити і про становлення українського кінематографу, і про його сучасне відродження. Участь у дискусії візьме актриса Лариса Кадочникова.

Лекція Леоніда Ушкалова Поет про себе: Шевченко і його щоденник

Де і коли: 18 травня о 15:00, Зал Дукат

Лекцію організовує Видавництво Старого Лева. Український літературознавець і письменник Леонід Ушкалов представить артбук Шевченко від А до Я. До книги увійшло безліч цікавих і маловідомих фактів про життя українського поета, художника і гравера Тараса Шевченка. В рамках лекції можна познайомитися з особистістю Шевченка з абсолютно несподіваних ракурсів, які сягають далеко за межі шкільної програми.

Публічне інтерв'ю з художницею і режисером Шіші Ямадзакі

Де і коли: 18 травня о 16:00, Зал Гербарій

Тема інтерв'ю – Анімаційна ілюстрація як головний фешн-тренд сучасності. Японська художниця і режисер Шіші Ямадзакі розбирається в анімаційній графіці як ніхто інший: вона створила рекламний ролик для модного будинку Chanel з Карою Делевінь, а також брала участь в оформленні музичного кліпу на пісню Фарелла Вільямса It-Girl. На Книжковому Арсеналі Шіші Ямадзакі розповість про свою творчість і мистецтво анімації.

Музичний спектакль за творчістю Емі Вайнхаус

Де і коли: 19 травня о 21:00, Поетична сцена

Відома й ексцентрична британська співачка Емі Вайнхаус пішла з життя в 2011 році. Складна біографія виконавиці надихнула українських музикантів і поетів на створення вистави. Український поет і публіцист Павло Коробчук разом з музикантами The Velvet Sun представлять унікальний перфоманс з блюзовою гітарою і фортепіано.

Дискусія Сучасні екранізації української літератури: що спільного у фільммейкерів і письменників

Де і коли: 20 травня о 13:00, Зал Фарби

У дискусії братимуть участь Софія Андрухович, Ярослав Лодигін, Людмила Загорська, Поліна Толмачова, Мирослав Лаюк, Андрій Кокотюха, Іван Лопатченко, Нана Суханова. Експерти поговорять про те, що об'єднує фільммейкерів і письменників, і як знімати захоплюючі фільми на основі книг.

Презентація книги Анастасії Мельниченко #яНеБоюсьСказати

Де і коли: 21 травня о 13:00, Кінозал № 1

Флешмоб #яНеБоюсьСказати, який розбурхав Facebook у 2016 році, став одним з найважливіших соціокультурних подій минулого року. У рамках Книжкового Арсеналу ініціатор акції Анастасія Мельниченко представить збірку підліткових історій про сексуальне насильство. Книга зачіпає теми сексу, насильства і особистих кордонів.

Від Тичини до Жадана: презентація повної версії Антології Української Поезії ХХ століття

Де і коли: 21 травня о 16:00, Зал Фарби

Видавництво А-ба-ба-га-ла-ма-га випустило найбільш повну українську поетичну антологію. Серед учасників презентації можна буде побачити таких поетів і письменників, як Сергій Жадан, Юрій Андрухович, Кость Москалець, Оксана Забужко, Наталка Білоцерківець, Анатолій Кичинський, Василь Герасим'юк, Микола Воробйов, Андрій Бондар, Мар'яна Савка, Тарас Чубай, Іван Малкович та інші.

 

Джерело:
До списку новин