загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Не зловживайте ревенем – це ж лікарська рослина!

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати
Великi дози ревеню мають послаблювальний ефект, а малi – навпаки.

Нинi ревінь пишно буяє на городах, його продають на кожному кроцi, а компот з ревеню - найпопулярнiший напiй цiєї пори року.

Мiж тим, ним не варто зловживати, адже ревінь вiдноситься до лiкарських рослин. Цiлющi властивостi ревеню були вiдомi в Китаї ще три тiсячi рокiв до нашої ери. Яку саме дiю має ревiнь та як його правильно вживати, розповiдає Васль Дем’янюк, фітотерапевт.

- Багато хто полюбляє страви з ревеню - компоти, пюре, джеми. А якi саме властивостi має ця рослина?

- Насамперед, це послаблювальний засiб, тому вживати страви з ревеню треба обережно. Вiн мiстить антраглiкозиди, якi, потрапляючи до кишкiвника, подразнюють нервовi закiнчення його стiнок та посилюють перистальтику. Тому ревiнь корисно вживати при "лiнивому" кишкiвнику, атонiї, метеоризмах. Причому цей рослинний засiб можна вживати як дiтям. так i людям похилого вiку, якi мають такi проблеми.

Але треба знати, що дiя ревеню залежить вiд дозування. Так, великi дози дiють як послаблювальне, а от малi вже матимуть протилежний - закрiплювальний - ефект. Скажiмо, сильноконцентрований компот сприятиме перистальтицi. А при малих дозах в силу вступають iншi речовини (таноглiкозиди), якi мають в’яжучi властивостi та сприяють закрепам.

Крiм того,  ревiнь має легку жовчогiнну дiю, тому добре пити компоти з ревеню людям з дискенезiєю довчних протокiв. А ще цей низькокалорiйний продукт корисний тим, хто хоче зменшити вагу, адже має й сечогiнну дiю. Крiм того, це добрий вiтамiнний засiб, адже мiстить вiтамiни С, Р, В.

- А чому не можна "переборщувати"?

- У ревенi є багато кислот - зокрема, хризофанова, яка може надмiрно стимулювати перистальтику, а також щавелева. Остання, з'єднуючись iз кальцiєм, спричиняє утворення каменiв у нирках.

Тому тим, хто страждає вiд подагри чи має сечокам'яну хворобу, варто взагалi вiдмовитися вiд ревеню. Обережними з цiєю рослиною мають бути вагiтнi жiнки - вiн посилює скороченнi матки та може спровокувати викидень чи передчаснi пологи.

 

Джерело:
До списку новин