загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Коли з’явилося посвідчення водія?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Посвідчення водія — документ, що підтверджує право людини керувати транспортними засобами. Точну дату видачі першого посвідчення визначити досить складно, адже до сьогодні  збереглося мало документів, що підтверджують такий факт. Відсутньою є і єдина позиція стосовно того, що саме можна вважати першим посвідченням водія.

Одним з перших документів, котрі збереглися до наших днів є ліцензія, видана німецькому винахіднику сучасного автомобіля Карлу Бенцу в 1888 році. У ній чітко перераховувалися всі умови, необхідні для здійснення руху вулицями міста. Motorwagen Бенца був першим в світі автомобілем з двигуном внутрішнього згоряння. Шум і запах його авто призвів до скарг громадян герцогства Баден. Тому винахідник подав запит і одержав письмовий дозвіл від Міністерства внутрішніх справ на право керування своїм автомобілем на дорогах загального користування Великого герцогства Баден.

Однак це ще не був прототип посвідчення водія.

14 серпня 1893 року Луї Лепін – префект поліції Парижа, видав «довідку про здатність керувати транспортним засобом з механічним мотором». Фактично цей документ і послужив початком історії посвідчення водія.

У 1949 році у Женеві прийняли «Конвенцію про дорожній рух». У документі визначалися основні міжнародні принципи дорожнього руху, термінологію та вимоги для допуску до керування транспортними засобами, серед яких були прописані вимоги до вигляду посвідчень водія.

Найважливішою датою у формуванні Правил дорожнього руху та безпосередньо ходу історії водійських посвідчень стало прийняття 1968 року у Відні «Конвенції про дорожній рух».  На той момент документ підписали 68 країн. До цієї Конвенції приєдналася і Україна.

Обидва документи є дійсними і по сьогодні. У тих країн, що приєдналися до Женевської Конвенції про дорожній рух – визнаються міжнародні посвідчення водія – сірі книжка формату А6. Національними ж посвідченнями водія (пластиковий бланк синього кольору)  можна користуватися лише на територіях країн, що приєдналися до Віденської Конвенції про дорожній рух.

З 9 лютого 2017 року в Україні стала доступною послуга отримання міжнародного посвідчення водія. Станом на сьогодні його отримав 3861 громадянин. Дане посвідчення видається без складання іспитів на підставі національного, терміном дії на 3 роки.

 

Джерело:
До списку новин