загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Мовні квоти на ТБ: до чого готуватися глядачеві

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, 23 травня, Верховна Рада планує розглянути законопроект про введення мовних квот на телебаченні.

Це буде друге читання проекту закону. Під час першого читання, 16 березня, за нього проголосували 244 депутати.

«Очевидно, що серед представлених документів першим буде стояти проект закону про мови, який передбачає певні квоти використання української мови на українському телебаченні», – уточнив раніше плани на вівторок спікер ВР Андрій Парубій.

Законопроект №5607, автором якого є нардепи від фракції «Блок Петра Порошенко» Павло Різаненко і Андрій Шинькович, був зареєстрований ще 26 грудня минулого року.

«Ми закликаємо підтримати законопроект про мову та аудіовізуальної продукції під номером 5313 – про введення квот української мови на телебаченні. Ми також закликаємо прийняти закон про візовий режим з агресором», – зазначив глава парламентської фракції «Народний фронт» Максим Бурбак.

Прийняття цього законопроекту зобов’яже загальнонаціональні телеканали включити в своє мовлення український контент, кількість якого має становити не менше 75%. Квотне вимога буде діяти у часові проміжки з 7:00 до 18:00 і з 18:00 до 22:00.

Більш того, для місцевих телеканалів українська квота становитиме 50%, а кримськотатарська мова буде мати такі ж права, як і український.

У той же час, на думку журналіста Богдана Буткевича, прийняття цього законопроекту може стати зброєю в інформаційній війні проти Росії.

«Українська мова зараз виступає в якості зброї проти російської агресії. Як і російський мова, на жаль, проти України. Якщо цей закон не приймуть, буду вважати це не меншим зрадою, ніж провал голосування за санкції проти Януковича», – підкреслив він.

У свою чергу голова Національної ради України з питань теле – і радіомовлення Юрій Артеменко повідомив про протистояння.

«Прийняття цього законопроекту опирається вся телевізійна галузь, особливо великі загальнонаціональні канали», – сказав він.

Нагадаємо, мовні квоти для радіостанцій діють з листопада місяця минулого року. Згідно з ним, 50% радіоефіру має бути українською мовою, а україномовних пісень протягом дня має звучати не менше 25%.

 

Джерело:
До списку новин