загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Українська пенсійна система має найгірші показники у світі, – експерт

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Зараз нарахування пенсій в Україні побудовано за солідарною системою, тобто, коли одна працююча людина утримує одного пенсіонера. Така система є неприйнятною для решти країн і має один із найгірших показників.

Про це розповів інвестиційний банкір Сергій Фурса.

«Пенсійна система, коли одна працююча людина утримує одного пенсіонера, є неприйнятною. Адже ще декілька людей працюють і нікого не утримують. Тому пенсійна реформа направлена на те, щоб і решта людей сплачували єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Тоді пенсіонер отримуватиме частину заробітку не від одного, а від трьох людей», – прокоментував Сергій Фурса.

Експерт додає, що приблизно через 20 років солідарна пенсійна система, вірогідно, уже не працюватиме. Тому для того, щоб перейти на вищий рівень пенсійного забезпечення, а це накопичувальна пенсія на самого себе, треба зменшити дефіцит солідарної системи.

«Щоб перейти на абсолютно нову пенсійну систему, коли кожен забезпечує свою пенсію, потрібно скоротити дефіцит солідарної системи майже до нуля. Якщо ж цього не зробити, то навантаження на працюючу людину буде дуже сильним, адже вона має сплачувати відрахування на виплати одному пенсіонеру і, в цей же час, заробляти собі на майбутнє» – пояснив Фурса.

Натомість політолог Володимир Фесенко переконаний, що проблеми двох абсолютно різних пенсійних систем потрібно вирішувати паралельно.

«Класичні ліберальні пенсійні реформи зводяться до того, що в додаток до солідарної системи, вводять ще й накопичувальну. Проте, як засвідчив досвід багатьох країн, накопичувальна система, через раптову кризу в країні, може опинитися під ударом. Тому, в ідеалі потрібно знайти баланс між солідарною системою, яка зараз існує, і накопичувальною», – додав Фесенко. 

https://www.youtube.com/watch?v=-rDPK3r30C8

 

Джерело:
До списку новин