загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Порошенко підписав закон, який посилить соцзахист чорнобильців

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Овдовілі дружини чи чоловіки чорнобильців отримуватимуть пенсійні виплати.

Президент України Петро Порошенко підписав закон «Про внесення зміни до статті 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи», повідомляє прес-служба глави держави.

«Думаю, що це буде один із важливих етапів щодо наших кроків у посиленні захисту постраждалих від Чорнобильської катастрофи», - підкреслив Порошенко.

Закон встановлює з 1 січня 2018 року право на призначення пенсії у зв’язку з втратою годувальника дружинам або чоловікам, які втратили годувальника із числа учасників ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, віднесеним до 1-ї категорії. 

Згідно з документом, це право надається незалежно від причинного зв’язку смерті годувальника з Чорнобильською катастрофою.

«Протягом року ми скоординували заходи, які дозволили б зменшити бюрократичні процедури для тих, хто постраждав внаслідок найстрашнішої техногенної катастрофи у світі», - наголосив Порошенко під час зустрічі з президентом Всеукраїнської громадської організації інвалідів «Союз Чорнобиль України» Володимиром Войтовим, президентом Українського національного фонду допомоги інвалідам Чорнобиля Зінаїдою Багровою, президентом Міжнародного благодійного фонду «Діти-інваліди Чорнобиля» Валентиною Колесніковою та головою Всеукраїнської спілки ліквідаторів-інвалідів «Чорнобиль-86» Геннадієм Ширяєвим.

Порошенко нагадав, що Чорнобильська трагедія - одне з найбільш чутливих питань для багатьох українців. «За моїм дорученням розробили, і я підписав Указ про довічні стипендії учасникам ліквідації (наслідків аварії на ЧАЕС – ред.). І сьогодні – це теж завершення дуже важливого етапу, коли було розроблено і підтримано парламентом законопроект, який ліквідує будь-які бюрократичні складнощі», - зауважив Президент. Він наголосив, що держава тримає на постійному контролі питання соціального захисту чорнобильців та їхніх сімей. Особливо тих, хто в перші дні трагедії став до лав ліквідаторів чорнобильської катастрофи.

Нагадаємо, 13 квітня відповідний законопроект більшістю голосів було схвалено у Верховній раді.

 

Джерело:
До списку новин