загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Парубій підписав закон про мовні квоти і "георгіївську стрічку"

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Спікер Верховної Ради Андрій Парубій під час засідання парламенту підписав закони про мовні квоти на ТБ і заборону "георгіївської стрічки".

Він підписав закони 26 травня просто у президії Верховної Ради, відкривши засідання парламенту.  

Закон про мовні квоти, ухвалений 23 травня, передбачає, що для загальнонаціональних і регіональних телекомпаній частка передач і фільмів українською мовою має становити не менше 75%.

"Вчора ми зняли всі перепони для підписання важливих законів. Незважаючи на істерику тих, кому Україна кісткою в горлі, і на спроби заблокувати закон про українську мову на українському телебаченні, цей парламент продемонстрував, що ми – український парламент", – зазначив спікер.

"Сьогодні я підписую закон, який передбачає обов’язкову частку української мови на загальнонаціональних телебаченнях 75%... Зараз, в умовах війни, це – питання національної безпеки. Як я вчора й обіцяв, я невідкладно підписую закон", – заявив Парубій.

Для місцевих телерадіокомпаній встановлюється квота на україномовний продукт у 60%, хоча у первинній редакції було 50%.

Під квоти не потрапляють передачі та фільми, виготовлені до 1 серпня 1991 року. Їх достатньо субтитрувати українською мовою, тоді вони включаються в українську квоту.

За невиконання квот телеканали будуть штрафувати. Сума кожного окремого покарання складатиме 5% від загального ліцензійного збору цього каналу.

Документ передбачає пільги для мов корінних народів, зокрема кримськотатарської. Закон почне діяти за чотири місяці після опублікування.

Закон про українську мову на телебаченні набуде чинності за 4 місяці, а вироблений в Україні російськомовний телепродукт ще 1 рік і 4 місяці буде зараховуватися в україномовну квоту.

Президент Петро Порошенко вже заявив, що підпише цей закон.

"Заборонена стрічка"

Верховна Рада заборонила виготовлення і публічне використання "георгіївської стрічки" 16 травня.

"Також зараз підписую закон про заборону так званої "георгіївської стрічки" – символу ненависті й ворожнечі, бо ці стрічки носять люди – ті, хто розв’язав війну проти України, хто щоденно стріляє в наших воїнів, хто вбиває людей, і ті, хто ненавидить Україну", – заявив голова ВР.

"Цей закон – один із найважливіших законів цього тижня. І я теж уже маю право його підписати і роблю це в присутності усіх народних депутатів", – додав Парубій.

Також парламент запровадив за використання стрічки штраф - 50-150 неоподатковуваних мінімумів доходів (850 - 2550 гривень).

"Георгіївську стрічку" або предмети із її зображенням також конфісковуватимуть.

Якщо закон порушують вдруге, то штраф збільшать від 150 до 300 неоподатковуваних мінімумів (2550 - 5100 гривень), або передбачений арешт до 15 діб.

 

Джерело:
До списку новин