загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Народні методи, які допоможуть позбутися колорадського жука

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Колорадський жук здатний доставити масу турбот городникам, а при неналежній з ним боротьбі може повністю знищити всі посадки картоплі. 

Причому найбільшу шкоду приносить зовсім не доросла особина колорадського жука, а саме його потомство, що вилуплюється з яєць, відкладених на нижньому боці картопляного листа та знищує все на своєму шляху. Тому, успішна боротьба з колорадським жуком різними методами найбільш ефективна на початковій стадії, тобто спрямована на недопущення кладки яєць.

Кожний городник сам вибирає для себе метод боротьби з колорадським жуком, будь-то народні методи, або ж за допомогою хімічних препаратів. 

Якщо ділянка, відведена під картоплю невелика, то найкраще здійснювати збір жука вручну, збираючи його в банку. Після із зібраного врожаю колорадського жука можна приготувати відмінний засіб для відлякування його побратимів надалі. Готується цей засіб так: зібрати 0,5 літрову банку колорадських жуків, висипати їх у ємкість побільше й залити 20 літрами води, щільно закрити. Після того, як всі жуки опиняться на дні ємкості, виждати ще тиждень. Розводиться такий розчин у пропорції 1:1 з водою й обприскуються ним посадки картоплі. Незабаром від колорадського жука на ваших грядках не залишиться й сліду. За необхідністю такий метод можна повторити.

Боротьба з колорадським жуком різними методами полягає й у сполучених посадках картоплі з рослинами, аромату яких жук не переносить.

Гарним засобом відлякування колорадського жука є посадки по картопляних грядках квітів календули, ярового часнику, полиню гіркого, бобів. Ці рослини саджають навколо картопляних грядок і по діагоналі.

Деревний попіл є справжнім ворогом колорадського жука й у той же час відмінним добривом для картопляних кущів. При посадці картоплі в кожну лунку вноситься по жмені деревного попелу, а запилення попелом картопляних кущів приводить до загибелі не тільки дорослих особин, але і їхніх личинок. У панчоху або сито насипають деревний попіл і запилюють кожний кущ, бажано після дощу або ранкової роси.

Настій деревного попелу з полином є не менш згубним для колорадського жука. Готується він наступним чином: 200 г свіжого полиню подрібнюють, додають 1 склянку деревного попелу і все це заливають 5 літрами гарячої води. Протягом 2-3 годин усе це настоюють, після чого ретельно перемішують, проціджують і обприскують картопляні кущі.

Для боротьби з колорадським жуком у хід ідуть горіхове листя і молоді плоди. 2 кг свіжого горіхового листя або плодів заливають 10 літрами окропу і ставлять у темне місце настоюватися протягом тижня. Потім настій проціджують і приступають до обприскування картопляного бадилля.

Добре допомагає в боротьбі з жуком і настій цибульної лушпайки: на 1 кг сировини беруть 3 літри води. Дають настоятися добу або кип'ятять протягом 15-20 хвилин. Потім обприскують рослини.

Можна скористатися й розведеною у воді соняшниковою олією. Для цього потрібно взяти 1 склянку на відро теплої води. Як слід перемішати й обприскати картоплю або просто обмокнути бадилля у відрі. Достатньо проробити цю процедуру і жука не буде.

Джерело:
До списку новин