загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Що робити, якщо через подорожчання комуналки накопичилися борги

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Борги постачальникам послуг вигідніше віддавати за допомогою розстрочки.

"Через подорожчання послуг за двома квартирами (одна моя, я прописаний з дружиною, а друга – дочки, але вона за кордоном і не висилає на "комуналку" гроші) допустив великі борги. Чи є санкції, які загрожують боржникам за "комуналку ", і як можна їх уникнути, якщо борг вже є і, на жаль, накопичується?" - Володимир Борисюк, м. Київ.

Відповідає Вадим Хабібуллін, голова Київської обласної колегії адвокатів:

"Якщо у власника житла накопичилися борги за комунальні послуги, йому варто в терміновому порядку вирішувати питання з погашенням. Подорожчання комуналки" відбувається регулярно, що ще більше посилює борги. До того ж постачальник послуг має можливість звернутися до суду, коли вважатиме, що борг по послугах занадто високий і проплати відсутні, і отримати рішення суду за скороченою процедурою щодо стягнення комунальних боргів. Після цього постачальник послуг одержує статус стягувача-кредитора і може звертатися до державної або приватної виконавчої служби для стягнення боргу.

Якщо у вас на той момент не буде можливості заплатити борг, буде вирішуватися питання про заборону виїзду за кордон, а також в автоматичному порядку буде накладено арешт на майно, яке зазначено в реєстрі Мін'юсту (доступ до якого скоро отримають приватні виконавці), як власника. Можливість розпоряджатися майном буде в такому разі неправомірною, і "забарикадуватися" вдома у вас не вийде. Ці структури не будуть вислуховувати, наскільки важко на сьогоднішній день виживати сім'ї боржника, вони будуть виконувати свою роботу.

Тому я б порадив вирішувати питання з погашенням боргів за комунальні послуги, знаходячи компроміс з постачальниками. А саме – виплачувати борг хоча б невеликими частинами регулярно, а якщо є можливість – скористатися розстрочкою. Якщо борг у вас вже накопичився, є сенс якраз і почати потроху виплачувати його, поки вам не почали погрожувати судовими позовами. Якщо постачальник послуг вже попереджає вас про майбутні проблеми, це не варто ігнорувати – потрібно показати своє розуміння ситуації і готовність почати платити".

 

Джерело:
До списку новин