загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Сютлач

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Для тих, хто бував у Туреччині, нічого пояснювати не треба. Вони сютлач напевно спробували. Для тих, хто не бував, пояснюємо: це таке турецьке солодке блюдо, на зразок пудингу. Готується швидко, легко. Виходить дуже смачно. Примітно, що дуже схожі страви, тільки під іншими назвами, зустрічаються і в інших східних країнах.

Інгредієнти для приготування сютлача:
Молоко - 1 літр
Вода - 400 г
Рис - 3 столові ложки
Цукор - 1 склянка
Крохмаль - 3 столові ложки
Яйця - 2 шт.
Ванілін – за смаком
Кориця – за бажанням.

Приготування

Крок 1: Варимо рис

Але насамперед рис треба ретельно перебрати і промити. Готове? Його потрібно зварити до готовності в співвідношенні 3 ст. ложки на 300 мл води. Розраховуйте приблизно на 15-20 хв. Зварився? Відкинемо на друшляк. Нехай зійде вода.

Крок 2: готуємо заправку

Яєчні жовтки треба відокремити від білків. А тепер будемо їх (жовтки) збивати з цукром, поступово додаючи молоко. Зробили? Ставимо все на вогонь і доводимо до кипіння.

Крок 3: завершуємо приготування

А зараз додамо в заправку відварений рис, ванілін і розведений водою крохмаль. Нехай все це закипить – і можна знімати з вогню.

Крок 4: подаємо на стіл

В принципі сютлач готовий. Залишилося розлити його по піалах, дочекатися, поки охолоне, і поставити в холодильник. Сютлач завжди їдять охолодженим, посипавши невеликою кількістю кориці.

А можна і так

Але можна продовжити приготування, поставивши сютлач в духовку, попередньо розігріту до 200 градусів. Хвилин через 15-20 поверхню сютлача покриється місцями темної підсмаженою скоринкою. Це – ознака готовності. І знову охолоджуємо і подаємо на стіл. Треба, щоправда, відмітити, що такий сютлач їдять вже без кориці. 

Приємного апетиту!

Поради:

- Сютлач добре поєднується з кавою.

- Рис для сютлача краще взяти круглозерний, не пропарений.

- Борошно краще всього підійде рисове. Його можна змолоти і в кавомолці.

 

Джерело:
До списку новин