загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Після кризи: що і куди експортує Україна (інфографіка)

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Рівень експорту товарів і послуг України виріс на 34% в порівнянні з минулим роком

Згідно з даними Міністерства економічного розвитку і торгівлі, а також даними Держстату, 36,4% українських поставок йдуть в Євросоюз, 16,2% – в країни Азії і лише 14% – в Росію.

Найбільше України експортує агропромислову продукцію – 44%, найменше – продукцію легкої промисловості – 2,4%.

Причиною зростання, на думку економіста Івана Нікітченко, є сприятлива цінова кон’юнктура.

«Зростання відбулося в першу чергу завдяки продукції агросектора. З одного боку, вітчизняні виробники навчилися краще працювати з європейськими споживачами, більш активно проходили сертифікацію для допуску на ринки ЄС. З іншого – склалася сприятлива цінова кон’юнктура як на агропродукцію, так і на метал. А так як показники експорту вимірюються в грошах, то навіть при відсутності зростання експорту в кількості продукції в грошовому обчисленні стався б зростання», зазначив він.

У той же час директор економічних і соціальних програм Центру Разумкова Василь Юрчишин вважає, що говорити про стабільні успіхи поки рано.

«Потрібно розуміти, що все відбувається на тлі великого падіння обсягів торгівлі, які мала Україна в посткризовий період. Тому до поліпшень, які є, потрібно ставитися стримано. Другий момент: пара місяців або навіть кілька кварталів – це не той термін, який може говорити про те, що відбулися кардинальні зміни», – підкреслив він.

Крім цього слід уточнити, що крім агросектору, зростання експорту також спостерігався в сфері послуг, більша половина з яких – транспортні.

 

Джерело:
До списку новин