загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Діти-сироти отримуватимуть нову пенсію

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Сьогодні, зважаючи на події в країні, іноді стається так, що діти втрачають когось із батьків, і родина залишається без годувальника. Обов’язок держави – підтримати таких дітей, надаючи їм соціальну допомогу, зокрема пенсію у зв’язку з втратою годувальника.

Розмір пенсії в разі втрати годувальника залежить від страхового стажу та заробітної плати померлого годувальника, а також від прожиткового мінімуму. Зважаючи, що цьогоріч його розмір зріс, отже, змінився і розмір пенсійних нарахувань.

Пенсія по втраті годувальника призначається в розмірі: на одного непрацездатного члена сім’ї – 50%; на двох та більше непрацездатних членів сім’ї – 100% пенсії за віком померлого годувальника, що розподіляється між ними рівними частками.

Дітям-сиротам пенсія в разі втрати годувальника призначається виходячи із розміру пенсії за віком кожного з батьків.

– Постановою Кабміну встановлено: якщо щомісячний розмір, зокрема пенсійних виплат, не досягає прожиткового мінімуму, встановленого законом для осіб, які втратили працездатність, та в осіб, яким призначено пенсію по втраті годувальника на одного непрацездатного члена сім’ї, – 100%, на двох – 120%, на трьох і більше – 150% прожиткового мінімуму, встановленого законом, таким особам надається щомісячна державна адресна допомога до пенсії в сумі, якої не вистачає до зазначених розмірів, – розповідає заступник начальника ТО УПФУ Галина Гумницька.

Крім того, усиновлені діти мають право на зазначений вид пенсії нарівні з рідними. Таке право надано також пасинкам і падчеркам, якщо вони не одержували аліментів від рідних батьків. Діти – сироти отримують пенсію до 23 років, незалежно від того, навчаються вони чи ні.

З 1 травня 2017 року збільшено розмір прожиткового мінімуму з 1247 грн. до 1312 грн. Відповідно збільшено мінімальні розміри пенсії по втраті годувальника з урахування державної адресної допомоги наступним чином: 1312 грн. (1312*100%); 1574,40 грн.(1312*120%); 1968,00 грн. (1312*150%).

Мінімальний розмір пенсії в разі втрати годувальника, яка призначається членам сімей військовослужбовців та осіб, які мають право на пенсію, не може бути нижчим від двох розмірів прожиткового мінімуму для осіб, які втратили працездатність, тому з 01.05.2017 року це 2624 грн. (1312,00*2).

 

Джерело:
До списку новин