загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Як перевірити свій страховий стаж?

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Через два роки мені виходити на пенсію. Чи можу я перевірити свій страховий стаж і як це зробити?
Світлана Р., Ужгород

Згідно із Законом України від 09.07.2003 № 1058-IV «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» застраховані особи мають право на призначення пенсії за віком за наявності страхового стажу не менше 15 років.

Періоди страхового стажу з 01 січня 2004 року підтверджують довідкою з бази даних реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування (згідно з Порядком подання та оформлення документів для призначення (перерахунку) пенсій відповідно до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», затвердженим постановою правління Пенсійного фонду України від 07.07.2014 № 13-1, зареєстрованим в Міністерстві юстиції України 31.07.2014 за № 895/25672, (зі змінами).

Для забезпечення дотримання роботодавцями законодавства про надання звітності щодо сум нарахованого єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування органи Фонду щомісяця аналізують дані про застрахованих осіб. За результатами проведеного аналізу виявлено випадки відмови страхувальників у поданні звітів, в результаті чого періоди роботи не зараховуються до страхового стажу найманих працівників.

Кожна особа може перевірити чесність роботодавця щодо надання звітності та сплати ним єдиного соціального внеску (тобто зарахування періодів роботи до страхового стажу, необхідного для призначення пенсії), просто зареєструвавшись на веб-порталі електронних послуг Пенсійного фонду України (portal.pfu.gov.ua). Бажаючим зареєструватися необхідно звернутися до територіального управління Пенсійного фонду України для оформлення заяви на реєстрацію.

Застрахована особа (працівник), яка зареєстрована на порталі, може отримувати щомісяця в своєму особистому кабінеті дані з Державного реєстру загальнообов’язкового державного соціального страхування. У реєстрі зазначено, які роботодавці подавали звіт за цю особу, які суми заробітної плати були нараховані, скільки днів для стажу зараховано в результаті сплати. Також вказується спеціальний стаж (за його наявності). Все це дає можливість контролювати свого роботодавця, консультує ГУ ПФУ в Закарпатській області.

 
Джерело:
До списку новин