загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Кращі методи лікування артриту народними засобами

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

Артрит є гостре або хронічне захворювання запального характеру, від якого страждає кожен 6-й людина на планеті. Як показує статистика, тільки в США хворих артритом налічується понад 42 мільйонів, причому кожен 5-й стає інвалідом.

Саме артрит є головною причиною інвалідизації населення в більшості країн світу, а значить, кожній людині необхідно навчитися розпізнавати хворобу і правильно її лікувати.

Що таке артрит

Артрит — збірне поняття, яке включає в себе всі запальні патології суглобів, при яких стоншується суглобовий хрящ, відбуваються зміни в суглобовій капсулі і зв’язках. Тобто артрит може бути як основним захворюванням (спондиліт), так і проявом інших захворювань (ревматизм або подагра). У більшості випадків хвороба вражає кисті рук (фаланги), а також стопи, ліктьові і колінні суглоби. Хворий при цьому зауважує почервоніння і припухлість, мучиться від болю і скутості в ураженому суглобі. У занедбаному стані хвороба руйнує суглоби, кістки деформуються, а на них з’являються нарости, звані остеофітами.

Додамо також, що в половині випадків у хворого розвивається ревматоїдний артрит — захворювання, яке зачіпає суглоби всього організму, вражаючи синовіальну оболонку. В інших випадках розвивається остеоартрит — недуга, що вражає один або кілька суглобів, і не поширюється на всю суглобову систему.

причини хвороби

Достовірно причина артриту невідома, проте медики схиляються до імунологічної теорії недуги, згідно з якою артрит з’являється в результаті збою в роботі імунітету, при якому лімфоцити починають атакувати клітини суглобів, сприймаючи їх як чужорідних агентів. Провокуючим фактором розвитку хвороби може стати будь-яке інфекційне захворювання, включаючи ГРВІ та застуду. Нерідко артрит стає наслідком туберкульозу або перенесених венеричних захворювань. Удари, травми і операції також можуть привести до розвитку хвороби. Нарешті, ураження суглобів може розвинутися внаслідок порушення обмінних процесів в організмі, викликаних, наприклад, подагру.

лікування артриту

Для боротьби з цим небезпечним захворюванням необхідно своєчасне, комплексне лікування, що включає в себе антибактеріальну терапію для боротьби з інфекційною причиною артриту. Для усунення симптомів захворювання і боротьби із запальним процесом застосовуються препарати групи НПЗЗ, наприклад, Диклофенак, Індометацин, Кетопрофен, а для запобігання руйнування хрящової тканини і її подальшого відновлення не обійтися без хондропротекторов, таких як Терафлекс або Глюкозамин + Хондроитин. При інтенсивному болю і сильному запаленні не варто ігнорувати призначені лікарем традиційні медикаментозні препарати: анальгетики (Парацетамол, Ібупрофен, Анальгін), зігріваючі мазі на основі бджолиного (Апітоксин, Вірапін) і зміїної отрути (Кобратоксан, Випросал).

Відновлювальне лікування також включає в себе магнітотерапію, масаж, ультразвук і грязетерапію. У випадках запущеного артриту фахівці вдаються до операції і протезування суглоба, однак це є крайнім заходом.

Звичайно, сучасні медикаментозні препарати дозволяють швидко усунути больові відчуття при цій недузі, а й лікування артриту народними засобами здатне не менш ефективно зупинити запальний процес і полегшити самопочуття хворої людини.

Лікування артриту народними засобами

Нетрадиційна медицина здатна стати великою підмогою в боротьбі з артритом, важливо лише порадитися з лікарем і вибрати для себе найбільш ефективні і безпечні рецепти нетрадиційного лікування, які не завдадуть шкоди здоров’ю. Велика розмаїтість рецептів для лікування артриту народними засобами дозволяє хворій людині вибрати найбільш підходяще для нього природні ліки зовнішнього і внутрішнього застосування. Розглянемо народні методи докладніше.

лікувальні ванни

Ухвалення теплих лікувальних ванн заряджає здоров’ям і бадьорістю будь-якої людини, що важливо і для людей, які страждають на артрит. Крім зняття дратівливості і стресів, морська сіль або трав’яні настої, розчинені в теплій воді, здатні творити чудеса при захворюваннях суглобів, стимулюючи периферичний кровообіг. Такі водні фізіотерапевтичні процедури надають на організм щадне дію, тому їх можна призначати навіть літнім людям.

1. Ванни з висівками
Взявши 1,5 кг висівок, слід залити їх 3 л води і прокип’ятити протягом 10 хвилин. Отриману проціджений воду потрібно влити в ванну, додати жменю морської солі і приймати ванну по 15 хвилин щодня. Важливо лише контролювати, щоб температура води під час процедур була + 42 ° C. Рекомендується приймати таку ванну протягом 10-ти днів.

2. Ванни з лужним розчином
Наповнивши каструлю на 2/3 соснової або березової золою, зверху в ємність до країв заливають воду і доводять до кипіння. За 12 годин, протягом яких засіб буде настоюватися в теплому місці, вода осяде на дно, а лужний розчин підніметься до поверхні. Два літри такого розчину і додаються в ванну для проведення щоденних процедур.

3. Ванни з хвоєю
0,5 кг свіжих хвойних голок обертають тканиною, і, опустивши в 7 л води, кип’ятять протягом півгодини. Далі готовий розчин виливають в ванну, приймати яку слід протягом 20 хвилин щодня, протягом місяця. До речі, гідною альтернативою хвойним голках стануть свіжі березове листя.

4. Ванна з відваром лікарських рослин
Гарне відволікаючу і реабілітує дію надає ванна, для приготування якої використовується збір із цілющих рослинних компонентів. Знадобиться змішати 8 столових ложок роздробленої вербової кори і по 4 столові ложки висушених і подрібнених наступних рослин: розмарин, лаванда, чебрець, бузина чорна. Суміш необхідно залити трьома літрами окропу і протягом чверті години протушкувати на слабкому вогні. Потім відвар слід процідити і вилити у ванну з температурою води 36 — 37 ° С. Рекомендований курс прийому такої ванни: щодня, протягом 2-х тижнів.

5. Сухі ванни з морським піском
Щоб перемогти артрит таким способом, необхідно мати дерев’яний ящик потрібного розміру, в який засипається ретельно висушений морський пісок. Перед кожною процедурою пісок повинен нагріватися на сонці або на печі, після чого в ящик поміщається хвороблива кінцівку і зверху засипається піском на 30-60 хвилин. Проводити такі процедури слід щодня, до повного зникнення неприємних симптомів.

Мазі і засоби для зовнішнього застосування

6. Мазь з березових бруньок
Щоб приготувати дієвий засіб від суглобових болів досить змішати 400 г свіжих березових бруньок з 800 г соняшникової олії, після чого укласти готову суміш в глиняний посуд і, закривши кришкою, відправити в теплу піч на 24 години. Готову субстанцію пропускають через сито, додають порошкову камфору (щіпку) і ставлять в холодне місце. При появі болю слід натирати на ніч уражену ділянку таким ліками.

7. Мазь зі скипидаром
Це зовнішнє домашнє засіб робить дуже дієвий протизапальний і знеболюючий ефект. Зазвичай люди, які страждають на артрит, готують дану мазь відразу в великому обсязі, так як нею можна користуватися тривалий час. Для приготування дієвого засобу від артриту необхідно розвести 1/3 ч.л. камфори в 0,5 л чистого скипидару, додати до них 0,5 л оливкової олії і залити все 0,5 л чистого спирту. Перед кожним застосуванням мазі ємність з лікувальним вмістом потрібно інтенсивно збовтувати. Як правило, мазь рясно наносять на хворі суглоби ввечері, перед відходом до сну. Через деякий час після нанесення мазі її верхній шар повинен затвердіти, після чого оброблене місце слід обмотати бинтом або теплою тканиною. Пов’язку залишають на всю ніч.

8. Гірчично-сольова мазь з парафіном
Схожим з попереднім рецептом аналгетичну дію має ще одна поширена домашня мазь, тільки для її приготування використовуються інші компоненти. Необхідно змішати 100 грамів сухої гірчиці в порошку і 200 грамів морської (або йодованої) солі. Отриману суміш слід розділити на три частини, щоб зовнішнім лікувальним засобом можна було користуватися 3 дні. Потім потрібно взяти невеликий шматочок парафіну і розтопити його на водяній бані. Це воскоподобное речовина дуже швидко плавиться. Розтоплений парафін змішати з однією частиною гірчично-сольової суміші. Повинна вийти кремоподібна маса. Її втирають на ніч в область уражених суглобів. Через кілька хвилин після нанесення мазі рідкий парафін застигне і утворює на шкірі плівку, яка забезпечить тривалий зігріваючий ефект. Додатково хвору частину тіла можна забинтувати. У більшості випадків після триденного застосування такої мазі усувається запалення, йде біль і зникає припухлість шкіри. Зрозуміло, що процедуру розтоплення парафіну потрібно буде здійснювати перед кожним використанням цього цілющого засобу.

9. Домашня рослинна мазь
У боротьбі з артритом багато людей при виготовленні мазей в домашніх умовах не забувають про цілющі властивості лікарських рослин. Зокрема, ефективне протизапальну дію надає наступну зовнішній засіб. Буде потрібно змішати по 2 столові ложки трави звіробою, шишок хмелю і квіток буркуну. Всі природні інгредієнти повинні бути висушеними і подрібненими. До підготовленої суміші додають 5 крапель евкаліптової олії і 50 грамів вазеліну, після чого лікувальну масу ще раз ретельно перемішують. Мазь щодня втирають в область хворого суглоба до тих пір, поки не буде досягнутий стійкий знеболюючий ефект.

10. Настоянка оману
Придбавши в аптеці корінь оману, 30 г перетертого в порошок кореня необхідно залити 0,5 л горілки і настоювати 13 днів, закривши посудину кришкою. Через відведений час засіб проціджують і використовується для натирання суглобів, прекрасно знімаючи набряклість і усуваючи больовий синдром.

11. Засіб з нашатирного спирту і перцю
Ця суміш для натирання користується величезною популярністю у осіб, які страждають від артриту. Для її приготування потрібно змішати 60 г скипидару, 120 г нашатирю, 100 г спирту, 50 г вершкового масла і 30 г гусячого сала. Помістивши компоненти в пляшку, туди ж відправляється попередньо подрібнений стручок червоного перцю. Давши ліків настоятися буквально добу, його можна втирати в хворі суглоби, не забуваючи вкутувати їх теплою вовняною одягом. Тривалість такого лікування становить 2 тижні.

12. Натирання смерековим маслом
Доброю допомогою в лікуванні артриту може стати натирання ураженої ділянки смерековим маслом. Важливо лише перед нанесенням масла розігріти суглоб, приклавши до нього мішечок з нагрітою морською сіллю, а після процедури повторити прогрівання сіллю і обернути суглоб вовняною тканиною. Тривалість процедур 30 днів.

13. Гірчичники від артриту
Щоб швидко заспокоїти разболевшегося суглоб, використовують наступний спосіб. Звичайний гірчичник змочують в теплій воді (в якій попередньо розбавили ложку меду), після чого він укладається на серветку і відразу ж до ниючого суглобу. Зверху гірчичник слід зафіксувати теплим шарфом. Це дозволить забути про біль буквально через 15 хвилин.

компреси

Не меншу користь при боротьбі з артритом приносить і таке місцеве фізіотерапевтичне засіб, як компрес. Завдяки зігріваючий ефект, після проведення даної процедури лікувальні компоненти підсилюють кровообіг в місці локалізації патологічного процесу, швидко знімають біль і запалення, підсилюють обмінні процеси і повертають ураженим кінцівкам колишню рухливість.

14. Компреси з крейдою і кефіром
Лікувати суглобові болі можна і звичайним крейдою. Для цього достатньо розтерти мінерал в порошок і додати до нього кефір, щоб вийшла густа кашоподібна маса. Готове засіб наносять на суглоб, фіксують целофаном і утеплюють. Таке лікування, яке застосовується щодня на ніч, дозволить не тільки вгамувати ниючі болі, але і посприяє відновленню хрящів.

15. Капустяний компрес з медом
У колишні часи такий «бабусин» рецепт компресу при артриті був дуже поширений. Чи не втратив він свою популярність і в наші дні. Виявляється, в капусті присутні біологічно активні речовини фітонциди, здатні усувати запальні процеси. А унікальне антибактеріальне, болезаспокійливе і протинабрякову дію бджолиного меду відомо кожній людині. Багато хто стверджує, що болі в суглобах пропадають вже на третій день після застосування капустяно-медового компресу. Капустяний лист потрібно нагріти під струменем гарячої води, швидко зробити на ньому кілька надсечек ножем, нанести тонкий шар меду і прикласти до місця локалізації суглобного болю. Поверх листа капусти покласти поліетиленову плівку, зафіксувати бинтом і обмотати уражений суглоб теплим вовняним шарфом.

16. Розігріваючий картопляний компрес
Загальновідомо, що російська кухня не обходиться без ще однієї улюбленої овочевої культури — картоплі. Як правило, коли нам трапляються картоплини зеленуватого кольору, ми їх в їжу не вживаємо, а викидаємо. Зелене забарвлення цей овоч набуває через тривалої дії сонячних променів — ультрафіолету. Тим часом, народні цілителі виявили, що компрес з такого позеленевшего картоплі усуває суглобові болі мінімум через 3 дня, максимум — через тиждень. Для приготування цілющого розігріваючого кошти знадобиться добре вимити і подрібнити в м’ясорубці 2 — 3 сирих бульби зеленого кольору разом з шкіркою. Отриману масу помістити на кілька хвилин нагріватися в гарячу воду, але не кип’ятити. Потім подрібнений гарячу картоплю помістити в зшитий із цупкої тканини мішечок. Віджимати картопляну масу не потрібно! На хворий суглоб покласти поліетиленову плівку, на неї мішечок з гарячою картоплею, зверху накрити конструкцію клейонкою і забинтувати так, щоб картопляна рідина не протікала. Щоб зберегти тепло на максимально тривалий час, рекомендується обмотати суглоб з компресом теплою вовняною тканиною.

17. Спиртовий компрес з сіллю
Ефективно усуває больовий синдром і істотно полегшує самопочуття людей, які страждають на артрит, ще один зігріваючий компрес. Для його приготування також використовуються прості і доступні кожному компоненти. Необхідно розчинити в літрі гарячої води 10 мілілітрів камфорного спирту, 100 мілілітрів нашатирного спирту і одну столову ложку кухонної солі. На поверхні розчину з’являться пластівці білого кольору. Для того, щоб вони зникли, потрібно кілька разів енергійно збовтати вміст ємності з цілющим засобом. Потім в розчині змочують бавовняну тканину, прикладають до болючого місця, зверху фіксують поліетиленом або клейонкою і обмотують вовняною хусткою.

18. Оцетовий компрес
При лікуванні артриту не можна не згадати про зігріваючий компресі на основі оцту. Він особливо добре допомагає в екстрених випадках при загостреннях захворювання. Буде потрібно розвести в половині літра води кімнатної температури одну чайну ложку оцтової есенції, намочити розчином лляне рушник, трохи віджати і обмотати їм хворий суглоб. Зверху утеплити вовняною тканиною. Такий компрес можна тримати досить тривалий час: 8 — 10 годин.

Відвари і настойки для прийому всередину

Ефективність домашнього лікування артриту зовнішніми засобами значно посилюється прийомом всередину різних відварів і настоянок. Вони нормалізують обмін речовин, попереджають відкладення солей, знімають набряки і припухлості, зменшують біль і запалення, зміцнюють імунітет. Іншими словами, допомагають боротися з цим захворюванням суглобів зсередини організму. Як правило, поєднання внутрішнього прийому цілющих зілля і накладення компресів на ніч дає чудові результати.

19. Відвар листя брусниці
Сухе листя в брусниці в кількості 2 ч.л. заливаються склянкою окропу, настоюють 15 хвилин, після чого приймаються протягом дня як звичайний чай. За відгуками, місяць такого лікування надовго усуває симптоми артриту.

20. Настоянка з кінського каштана
Для приготування настоянки необхідно 20 г квіток кінського каштана залити 0,5 л горілки і настоювати 2 тижні. Готове засіб застосовується при загостренні артриту по 1-2 ст.л. до 4 р / день.

21. Настоянка на березових бруньках
Зібравши 50 г березових бруньок, їх слід помістити в пляшку і залити 0,5 л горілки. Закупорена пляшку, засіб слід залишити на 10 днів, після чого можна приймати ліки, попередньо розвівши в настоянці 2 ст.л. рідкого меду. Приймати засіб потрібно щодня по 1 ч.л. суміші, розведеної в склянці теплої води. Курс лікування 60 днів.

22. Засіб з вина і селери
Змішавши 500 г червоного вина з 600 г морквяного соку і 300 г соку селери, необхідно охолодити готове ліки в холодильнику приблизно 2-3 години, після чого можна приймати його по 1/3 склянки до 3 р / день. Курс лікування таким засобом обмежується 12 днями.

23. Вишня з молоком
За словами народних цілителів, в разі запалення суглобів необхідно вранці і ввечері вживати стиглі плоди вишні, запиваючи їх свіжим коров’ячим молоком.

 24. Лікарський збір
Народні цілителі стверджують, що цей фітотерапевтичний збір дозволяє істотно полегшити стан хворого артритом і досягти тривалої, стійкої, стійкої ремісії. Спочатку потрібно підготувати суміш з подрібнених лікарських рослин, для чого буде потрібно змішати одну частину трави вересу, 2 частини квіток волошки, по 3 частини березових бруньок, трави споришу, квіток бузини, коріння пирію, по 4 частини брусничного листя і кропиви дводомної. Потім слід відібрати з перемішаного сировини 2 столові ложки суміші, залити їх половиною літра окропу і поставити на водяну баню на 15 хвилин. Після цього охолодити, процідити і приймати тричі на день по половині склянки перед кожним вживанням їжі. Тривалість лікувального курсу: 3 тижні.

25. Настоянка з шкаралупи кедрових горішків
Жителі Сибіру вважають кедрові горіхи справжньою природною аптекою, тому використовують їх для лікування різних недуг, в тому числі при боротьбі з артритом. Щоб приготувати цілюще зілля, кедрові горішки трохи прокаливают на сковорідці, знімають з них молоточком шкаралупу, якою заповнюють скляну ємність (0,5 літра) на дві третини. Потім ємність зі шкаралупою заливають доверху чистим медичним спиртом, закупорюють і настоюють 3 тижні в темному місці. Після настоювання домашнє ліки приймають за певною схемою. У перший день потрібно прийняти 2 краплі настоянки, розчиненої в столовій ложці води. Потім щодня слід додавати по одній краплі лікувального засобу, поки їх загальна кількість не досягне 22-х крапель в день. Після цього протягом трьох тижнів дозування поступово знижують по одній краплі, повертаючись до початкової дозі: 2 краплі в день. Протягом року рекомендується провести 3 таких лікувальних курсу.

Дієта при артриті

Харчування має ключове значення в лікуванні артриту. Для полегшення стану в разі загострення недуги лікарі пропонують перейти на лікувальне голодування, з поступовим введенням в раціон продуктів, які не викликають посилення неприємних симптомів.

Повна заборона накладається на вживання солі, продуктів тваринного походження (за винятком Холодноводні риби), шоколаду та тістечок, картоплі фрі та чіпсів, алкоголю, міцного чаю і кави. Крім того, слід звести до мінімуму вживання вершкового масла, яєчних жовтків, печінки тріски, баклажанів, картоплі та помідорів, так як ці продукти підвищують ризик розвитку подагри. Як можна помітити, дієта при артриті не сама сувора, тим більше що строго дотримуватися її потрібно лише в періоди загострення.

Навпаки, особам, які страждають від болю в суглобах корисно вживати лосось (містить поліненасичені жирні кислоти), папайю (багату вітаміну C), мигдаль (джерело вітаміну E), яблука (що сприяють виробленню колагену), а також чорну квасолю містить антиоксиданти для боротьби із запальним процесом. Крім того, таким хворим слід ввести в раціон листову капусту, яка багата кальцієм для зміцнення кісток, а також імбир, швидко знімає біль і набряклість в місці запалення.

профілактика артриту

З огляду на, скільки небезпечним є це захворювання, і яка кількість людей страждає від симптомів недуги, важливим питанням є профілактика артриту. Ось тільки замислюються про неї, як правило, після появи перших симптомів хвороби, коли повністю вилікувати її немає ніякої можливості.

Найбільш схильні до розвитку артриту особи з надмірною масою тіла, чий скелет відчуває величезні навантаження, а також люди, які день проводять на ногах або зайняті важкою фізичною працею. Таким особам необхідно позбавитися від зайвої ваги і стежити, щоб навантаження були помірними. Крім того, попередити артрит допомагають щоденні оздоровчі вправи, які повинен призначати виключно лікар.

Користь у попередженні артриту принесе плавання і їзда на велосипеді, правильний масаж проблемних суглобів і регулярні походи в лазню. Взагалі ж, суглоби необхідно тримати в теплі і уникати переохолодження. У цьому випадку ймовірність розвитку захворювання знизиться у декілька разів. Здоров’я вам і легкості рухів!

 

Джерело:
До списку новин