загрузка...
Блоги
Дзьобак Володимир Дзьобак Володимир РОЗДУМИ ПРО НАДВАЖЛИВЕ або ЧОМУ НАШІ ОЛІГАРХИ СТАЛИ МОГИЛЬЩИКАМИ НИНІШНЬОЇ УКРАЇНИ

Головним інструментом нинішніх олігархів є безправний люмпен, який живе на подачках від держави, на грані фізичного виживання. Ось чому значна частина пенсіонерів є найкращим їх електоратом, який і допомагає часто приводити до влади їх ставлеників. Для малого і середнього бізнесу сьогодні закриті економічні ліфти у цілих галузях економіки, бо з кожним роком сфери зацікавленості олігархії збільшуються, перекриваючи кисень усім іншим.

Всі блоги
Колонка автора
Всі колонки авторів
Петиції ВАП
ВИМАГАЄМО ІНДЕКСАЦІЇ НАШИХ ПЕНСІЙ!!!
2 Подробиці Подати пропозицію
Опитування
Чи дотримуєтесь Ви правил карантину?

Все про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування

Збільшити шрифт Зменшити шрифт
Надіслати
Друкувати

На запитання відповідає заступник начальника головного управління Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області Олена Щирба.

На теперішній час скрізь звучить термін не трудовий, а страховий стаж? Поясніть, будь ласка, його значення.

Законом України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування» визначено,що страховий стаж – це період, протягом якого особа підлягала державному соціальному страхуванню, якою (або за яку) сплачувався збір на обов’язкове державне пенсійне страхування згідно із законодавством, що діяло раніше, та/або підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню згідно із цим Законом і за який сплачено страхові внески.

Розмір страхового стажу людини впливає на розрахунок суми пенсії. Страховий стаж обчислюється в місяцях.

Для зарахування до трудового стажу працівника в повному обсязі одного робочого місяця, сплачені роботодавцем страхові внески повинні бути розраховані із розміру заробітної плати, не меншої, ніж законодавчо встановлена мінімальна.

На 2017 рік мінімальна заробітна плата встановлена в розмірі 3200,00 грн.

Слід зазначити, що виплата заробітної плати у розмірі, нижче мінімальної, прирікає громадянина на мізерну пенсію та позбавляє відповідного захисту на випадок безробіття.

Підкажіть, будь ласка, який механізм доплати внесків у випадку, якщо в період після 2008 року я отримував заробітну плату у розмірі менше мінімальної.

Так, на теперішній час актуальною залишається проблема офіційності та розміру заробітної плати. Дана ситуація вигідна тільки для роботодавця, який не буде сплачувати податки та внески.

Виплата заробітної плати у розмірах, менше законодавчо встановленого мінімуму, призводить до зарахування відпрацьованого місяця у неповному розмірі, що впливає на розмір пенсійних та інших соціальних виплат.

Згідно чинного законодавства, починаючи з 01 січня 2004 року, застраховані особи мають право здійснити доплату до мінімального страхового внеску. А саме, якщо сума сплачених за відповідний місяць внесків менше мінімального страхового внеску, даний період зараховується, як повний, за умови здійснення відповідної доплати до суми страхових внесків таким чином, щоб загальна сума сплачених коштів за відповідний місяць була не меншою, ніж мінімальний страховий внесок.

Доплата до мінімального страхового внеску за неповний місяць роботи здійснюється застрахованою особою за бажанням. Для цього необхідно подати заяву до органів Пенсійного фонду за місцем призначення пенсії, де складається повідомлення-розрахунок згідно даних персоніфікованого обліку, та протягом 10 днів після отримання здійснюється доплата.

У разі нездійснення доплати, до страхового стажу зараховується період, визначений за кожний місяць сплати страхових внесків пропорційно до мінімального страхового внеску за відповідний місяць.

На сьогодні я навчаюсь за денною формою в вищому навчальному закладі, тобто, я є студентом. Згідно діючого законодавства, страхові внески навчальним закладом за студентів не сплачуються. Чи існує механізм сплати внесків для зарахування періоду навчання до страхового стажу?

Так, кожному необхідно знати свої права та обов’язки у питаннях пенсійного страхування.

Відповідно до чинного законодавства, особи, що досягли 16-річного віку та не перебувають у трудових відносинах з роботодавцями, а також не є підприємцями, мають право заключити договір про добровільну участь у системі загальнообов’язкового державного соціального страхування.

Вказані особи подають відповідну заяву до органу Державної фіскальної служби за місцем проживання, який протягом 30 днів складає договір про добровільну участь.

У договорі обов’язково зазначаються відомості про особу, строк дії договору, порядок сплати єдиного внеску та рахунки, на які він має сплачуватися.

Також, може бути передбачена одноразова сплата єдиного внеску за попередні періоди, у тому числі з 1 січня 2004 року по 31 грудня 2010 року. Сума сплаченого єдиного внеску за кожен місяць такого періоду не може бути меншою за мінімальний страховий внесок, встановлений на дату укладення договору.

Добровільна участь визначається протягом строку, визначеного в договорі, але не менше одного року.

Беручи до уваги той факт, що на здобуття вищої освіти витрачається не менше 5-ти років, то сплата внесків за договором добровільної участі за даний період дає змогу студенту отримати разом з дипломом 5-ть років страхового стажу.

Як відомо, Пенсійний фонд України має власний веб-портал. Яким чином можливо стати користувачем електронних послуг Пенсійного фонду України?

З метою удосконалення обслуговування громадян з питань пенсійного забезпечення здійснюється робота веб-порталу, який через засоби Інтернету надає користувачам послуги на сучасному технологічному рівні.

Громадянин має можливість отримувати наступну інформацію:

— розмір своєї заробітної плати по місяцях;

— розмір своїх пенсійних виплат (для пенсіонерів);

— подати в електронному вигляді запит до органу Пенсійного фонду та отримати відповідь.

  • Тобто, Ви уникаєте необхідності особисто звертатися з заявою та надавати підтверджуючи особу документи (паспорт, військовий білет, тощо)
  • Послуги максимально наближені до людей.
  • Здійснено ще один крок для спрощення спілкування Фонду з громадянами.

З метою реєстрації на веб-порталі необхідно прийти до територіального управління Пенсійного фонду с паспортом і ідентифікаційним кодом, для пенсіонерів – з пенсійним посвідченням, оформити письмову заяву та отримати код доступу на веб-портал. Потім зайти на веб–портал Пенсійного фонду, заповнити реєстраційну форму, використовуючи отримані код і пароль, та отримати підтвердження реєстрації.

В результаті громадянин отримує можливість отримувати послуги в електронному вигляді.

Так, станом на 1 червня 2017 року по Дніпропетровській області зареєстровано 87,2 тисячі користувачів веб-порталу Пенсійного фонду України.

Слід підкреслити актуальність питання виплати зарплати “в конвертах” та у розмірах, нижчих за мінімальні гарантії. Погоджуючись на такі умови, працівник отримує одноденну вигоду, полишаючи себе соціальних гарантій у майбутньому. Несплата страхових внесків призводить до не зарахування періодів неофіційної роботи до страхового стажу. У більшості громадян працездатного віку сформовано свідоме розуміння того, що від офіційного в розмірах не менше мінімального заробітку залежить впевнене сьогодення та пенсійне забезпечене у майбутньому.

Виплата «легальної» заробітної плати в розмірі не менше, ніж законодавчо встановлений мінімум, перш за все, гарантує наповнення бюджету для виплати пенсії, а також наявність страхового стажу у працівників.

Слід відмітити, що головним управлінням Пенсійного фонду України в Дніпропетровській області разом з головним управлінням Державної фіскальної служби України у Дніпропетровській області, Дніпропетровським обласним центром зайнятості, головним управлінням Держпраці у Дніпропетровській області реалізуються спільні заходи щодо легалізації заробітної плати.

Так, в результаті проведеної спільно з органами Державної фіскальної служби роботи щодо виявлення роботодавців, які виплачують заробітну плату у мінімальному розмірі, протягом січня – травня 2017 року легалізовано 350 робочих місць. Надходження єдиного внеску становить 232 тис. грн.

 

Джерело:
До списку новин